VELIKI PLANOVI

Kakva je budućnost Alfa Romea Giulije? Redizajn od 2023., novi model stiže 2027. godine

Potpuno novi model bit će postavljen na novu Stellantisovu STLA Medium platformu i za električne modele
Render Alfa Giulia redizajn
 Youtube screenshot

Alfa Romeo Giulia već je šest godina na tržištu i još ne prestaje oduševljavati svojim izgledom, no godine čine svoje pa bi se po svemu sudeći za talijansku limuzinu uskoro mogao pripremiti facelift te općenito moderniziranje modela.

No, kako će izgledati budućnost Alfine limuzine srednje klase još nije službeno potvrđeno osim da će krajem iduće godine doživjeti novo osvježenje, nakon punih osam godina u prodaji.

Stellantis želi povećati prodajne brojke Alfa modela pa se skoro unaprjeđivanje Giulije čini logičnim korakom. Nagađa se kako će karoserija doživjeti zatezanje bora te da će se model opremiti brojnim tehnološkim sadržajima kao i novim pogonskim jedinicama. Kako bi to moglo izgledati daju naslutiti renderi u YouTube videu Rons Ridesa koji dakako, nisu službeni

S obzirom na to da je poznat izgled novog SUV-a Tonale koji stiže dogodine, i Alfa Romeo Giulia mogla bi preuzeti identičnu novu estetiku prednjeg kraja, sada napokon sa svjetlima LED tehnologije.

U kabini se očekuju općenita poboljšanja materijala i nova modernija multimedijska rješenja, a što se tiče pogona, moguća je i ugradnja novog Fiatovog 1.5 Firefly četverocilindraša sa 190 i 215 KS, opremljenog mikro hibridnom tehnologijom od 48 V., a i 2,0-litraš bi također mogao dobiti mild hibridni sustav te isporučivati 245, 280 i 330 KS.

Najbolji u ponudi uvijek je Quadrifoglio model koji bi mogao dobiti još pokoju konjsku snagu više. Kod dizelskih motora ne bi trebalo biti promjena.

Potpuno novi model postavljen na novu Stellantisovu STLA Medium platformu duljine oko 475 cm očekuje se tek 2027. godine i zasigurno će nuditi plug-in hibridnu tehnologiju kao i potpuno električni model, piše portal motori.news.

Buduća Giulia tako bi raspolagala plug-in hibridnim motorima od 200 do 400 KS, a moguća verzija Quadrifoglio mogla bi biti samo električna s preko 550 KS. Moguće su i dodatne električne varijante od 220 do 400 KS s baterijama kapaciteta između 60 i 100 kWh i sa zajamčenim dometom između 450 i 650 kilometara.

Buduća Alfa Romeo Giulia također bi mogla doći s karoserijom s trojim vratima, modelom koji jako nedostaje trenutnoj generaciji, a s elektrifikacijom te dolazećim SUV modelima, poput hibridnog Tonalea i električnog Paladea, u Stellantisu se nadaju kako će biti moguće ostvariti prodajne brojke od najmanje 200-250.000 automobila godišnje diljem svijeta...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 09:53