‘ne sekirajte se ljudi‘

Kao da ih je ukrao: Juri 264 km/h u BMW-u autocestom i po zaustavnoj traci, prijatelji ga mole da uspori!

U jednom trenutku možemo čuti jednog od putnika kako moli vozača da uspori, na što se ovaj oglušuje

Obijesna vožnja u Sloveniji

 YouTube Screenshot

Na društvenim mrežama su se prije nekoliko dana pojavile snimke divlje vožnje na autocesti u blizini Ljubljane, zbog kojih je policija pokrenula krim-istragu. I dok su mnogi u početku komentirali kako je video snimljen u Srbiji, ispostavilo se da je ipak riječ o obilaznici slovenskog glavnog grada.

Šokantno je da je snimku obijesne vožnje snimio sam vozač desnom rukom, dok lijevom rukom drži volan pri brzinama većim od 250 km/h. Brzinomjer BMW-a je pokazao čak 264 km/h, u trenutku kada je vozač krivudao iz pretjecajne u zaustavnu traku obilazeći promet. Reakcije prijatelja u autu i komentari kreću se u spektru od nevjerice do apsolutnog straha, ovakav se video rijetko viđa.

U jednom trenutku možemo čuti jednog od putnika kako moli vozača da uspori, na što se ovaj oglušuje, sudeći po činjenici da brzina tijekom trajanja snimka nije pala ispod 200 km/h. Ostaje nepoznata kada se ovo točno dogodilo, ali vjeruje se da su snimke stare nekoliko mjeseci.

“Za takvo prekoračenje brzine propisana je novčana kazna od 1200 eura i devet kaznenih bodova, dok je za opasnu vožnju predviđena novčana kazna, zabrana upravljanja vozilom i zatvorska kazna do 12 godina”, kaže slovenska policija za 24ur, ističući kako je istraga još uvijek u tijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 03:20