pogledajte VIDEO

Kao na filmu: Bagerom razbili zidove banke kako bi ukrali dva bankomata, pet članova bande uhićeno

Jedan od članova bande teškim je strojem razbio bankomat, dok su ostala trojica čekala, no nije im uspjelo ukrasti novac

Screenshot incidenta

 Instagram Screenshot

Banda lopova u španjolskom gradu Toledu (Španjolska) uhićena je nakon što su bagerom uspjeli ukrasti dva bankomata u periodu od dva tjedna. Policija je uhitila ukupno pet pripadnika kriminalne skupine koji su također pljačkali domove u regiji, te ukrali nakita i satova u vrijednosti većoj od 150.000 eura.

Kako je izvijestila lokalna policija, četvorica uhićenika izvršila su napad na dvije banke u gradu Toledu, gdje su bagerom ukrali dva bankomata s ciljem krađe gotovine, a prva pljačka dogodila se krajem svibnja ove godine.

Četvorica muškaraca s kapuljačama stigla su s ukradenim bagerom i automobilom. Jedan od članova bande teškim je strojevima razbio bankomat, dok su ostala trojica čekala. Susjedi uzbunjeni bukom obavijestili su policiju, zbog čega su počinitelji zločina na kraju pobjegli s mjesta događaja bez novca.

Samo dva tjedna kasnije, koristeći istu metodu, članovi bande pokušali su ponovno na drugom bankomatu u istom gradu. Ovom prilikom počinitelji su uspjeli izvući sef banke koji su odvukli bagerom, iako su ga nekoliko metara kasnije ostavili i pogjegli. Pripadnici lokalne policije stigli su na mjesto pljačke nekoliko minuta kasnije, pronašavši sef koji je bio skriven i još uvijek nije bio otvoren.

Uhićenici se suočavaju s najmanje 23 kaznena djela, uključujući, između ostalog, pljačke banaka, domova, krađu vozila i trgovinu drogom. U pljačkama domova uspjeli su uzeti i dvije sačmarice i pištolj. U pretragama provedenim nakon istrage Organske jedinice pravosudne policije Civilne garde u Toledu, pronađeno je 2000 eura u gotovini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 10:26