recept za katastrofu

Kao u dnevnom boravku: Snimila ga kamera kao jede iz posude u krilu i provjerava mobitel - za volanom!

Vozač je snimljen u automobilu kako jede žlicom iz posudom u krilu, bez ruku na volanu, a čak je imao vremena provjeriti i mobitel

Screenshot incidenta

 YouTube Screenshot

Premreženost prometnica kamerama u zemljama EU sve je veća pa puno toga što bi prošlo nezabilježeno, ovako stigne do očiju javnost. Tako smo već puno puta svjedočili "talentima" s naših cesta koji telefoniraju u vožnji, voze u suprotnom smjeru... no bolje nije ni u nekim drugim članicama EU poput Španjolske gdje pak sve više naglašavaju i neke druge opasne radnje za volanom.

Španjolska Glavna uprava za promet definirala je tako jedan od najvećih uzroka prometnih nesreća - mobilni telefoni. Uz prebrzu vožnju i konzumaciju alkohola najčešći je to razlog prometnih nesreća; posebice kod onih sa smrtnim ishodom.

Međutim, jedna od velikih smetnji za volanom, a koja ne podliježe sankcijama je i ova: španjolski vozač je snimljen u automobilu kako jede žlicom, bez ruku na volanu, iz posude u krilu, a čak je imao vremena provjeriti i mobitel. Ovih nekoliko sekundi je zabilježio helikopter za nadzor prometa 2022. godine. Video je sada podjeljen kako bi ilustrirao i taj problem.

image

Korištenje mobitela za volanom (ilustracija)

Profimedia

Osim toga i svega navedenog, vlasti navode kao opasnost u vožnji i druge razloge poput čitanja, traženja predmeta ili popravljanja šminke...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 04:49