VIDEO

Kinezi opet iznenadili: BYD-ov YangWang U8 se okreće na mjestu i pluta kroz vodu brzinom od 3 km/h

Kako bi demonstrirao svoju spremnost da se suprotstavi konkurentima, YangWang je pokazao dvije impresivne mogućnosti

BYD YangWang U8

 YouTube Screenshot

Prošli tjedan, BYD-ov novi vrhunski podbrand, YangWang, predstavio je svoju najnoviju kreaciju: masivni električni SUV s produženim dometom nazvan U8. Ovaj model konkurentski cilja na izazovne etablirane luksuzne SUV-ove poput Range Rovera i Mercedesa G-klase.

Kako bi demonstrirao svoju spremnost da se suprotstavi ovim konkurentima u smislu značajki, YangWang je pokazao dvije impresivne mogućnosti SUV-a: okret za 360 stupnjeva i sposobnost da ostane na površini i pluta kroz vodu tijekom hitnih slučajeva.

YangWanga U8 pokreću četiri elektromotora koji zajedno isporučuju ogromnih 1196 KS (880 kW). Budući da svaki kotač pokreće vlastiti motor, svi se mogu okretati u drugom smjeru, omogućujući SUV-u da se okreće na mjestu.

Ova značajka nedavno je demonstrirana u videu kojeg je podijelio CarNewsChina, prikazujući U8 kako izvodi sporu rotaciju od 360 stupnjeva na mjestu. Postupna rotacija daje mu dojam da je na gramofonu, iako postoji primjetno podrhtavanje tijekom manevra. Video je tih, što prikriva ono što bi vjerojatno bilo prilično neugodno škripanje guma. Naravno, da se ovaj trik izvodi van ceste, vjerojatno bi bio tiši i glađi.

Kao što je spomenuto, U8 ima više od jedne impresivne značajke u rukavu. Budući da je terensko vozilo, može podnijeti i gaženje dubokim vodama. Dok standardni model može gaziti do dubine od 1 metra, Off-road Master Edition može ići i dublje, do 1,4 metra.

No tu je i 2,0-litreni motor s turbom, koji služi kao produžnik dometa. On proizvodi električnu energiju za ponovno punjenje LFP baterija od 49,05 kWh koje napajaju četiri motora. Kada je spremnik pun (75 litara) i baterije napunjene, U8 se može pohvaliti dometom od 1000 km po različitim terenima.

Međutim, ako uđete dublje u vodu nego što dopušta dovod, U8 nudi poseban Yachting Mode kako bi se zaštitio. Koristeći ugrađene senzore, autonomno će podići ovjes, deaktivirati motor, prebaciti unutarnji HVAC sustav na recirkulacijski način rada, zatvoriti prozore i otvoriti krovni otvor, pružajući putnicima izlaz za nuždu. U ovom načinu rada, YangWang tvrdi da U8 može ostati na površini do 30 minuta i ploviti brzinom od 3 km/h.

Isporuke YangWang U8 Premium Edition više usmjerene na ceste trebale bi započeti u listopadu, s cijenama koje počinju od 1 milijun juana (140.000 eura). Cijene za Off-Road Master Edition očekuju se kasnije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 19:29