BEZ VIRUSA I OTISAKA

Korona već mijenja autoindustriju: Jaguar Land Rover razvio beskontaktni zaslon!

Nova tehnologija razvijena u suradnji sa Sveučilištem u Cambridgeu pomoći će u zadržavanju pažnje i smanjivanju širenja virusa
beskontaknti zaslon
 Jaguar Land Rover

Pandemija koronavirusa uvelike je promijenila svijet. Na mnoge stvari sada se gleda iz sasvim druge perspektive, a mnogi trendovi također se mijenjaju, a na proizvođačima je sada proces prilagodbe i adaptacije na iste kako bi kupcima mogli ponuditi najbolju moguću uslugu, odnosno proizvod. Autoindustrija je jedna od grana koja se mijenja, pa tako uz sve veći naglasak na online segmentu - kako u prodaji tako i kod predstavljanja novih modela (posljednjih nekoliko premijera bile su digitalne, a čini se da će se takav trend i nastaviti). A korak dalje otišli su u Jagur Land Roveru. Naime, kako sami ističu, kupci sve više traže sigurnu, čistu mobilnost u kojoj će naglasak biti na osobnom prostoru i higijeni.

Nova beskontaktna tehnologija osjetljiva na dodir, koju su razvili u suradnji sa Sveučilištem u Cambridgeu pomoći će zadržavanju očiju vozača na cesti i smanjivanju širenja bakterija i virusa u svijetu nakon COVID-19. Kako cijela stvar funkcionira pogledajte u videu:

Dakle, zaslon reagira prije samog dodira, te se tako smanjuje širenje bakterija i virusa, ali uz to nema ružnih otisaka na zaslonima. Korištenje je jednostavnije, posebno na neravnim putevima gdje vozači često pritisnu krivu funkciju, a s ovim sustavom taj će se problem eliminirati. U svakom slučaju, palac gore za ovakvu tehnologiju!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:29