FOTO, VIDEO

Krš i lom: Rijetki Ferrari SF90 Stradale Assetto Fiorano potpuno razbijen u sudaru

Šteta na autu verijednom 4,5 milijuna kuna nije mala, karoserija je pretrpjela velika oštećenja, a otvorili su se i zračni jastuci
Razbijeni SF90

U gami modela Ferrarija hibridni SF90 Stradale trenutno je najskuplji i najsnažniji model, no i kao takav, kad jednom izađe na cestu u promet nema garancije da će se u komadu vratiti u garažu, kao ni za bilo koji drugi automobil.

Nažalost, jedan specijalni primjerak SF90 s tvorničkim paketom Asseto Fiaroano, što je još dinamičnija i sportskija izvedba razbijen je prije nekoliko dana u Italiji u blizini Ventimiglije, a seriju fotografija s vidljivim razmjerima štete na Instagramu je objavio YouTuber Varryx.

Iako nemamo informacije o tome što se točno dogodilo, očito je da se Ferrari zabio prednjim lijevim krajem u betonsku barijeru uz cestu i čini se da druga vozila nisu sudjelovala u nesreći.

Kao što je vidljivo s fotografija, šteta nije mala, oštećeno je vjetrobransko staklo i desni retrovizor, otvorili su se zračni jastuci, lijeva je strana potpuno oštećena - od branika do stražnjeg kraja, kao i naplaci s gumama, s tim da je stražnji izašao iz ležišta.

Dakle, puno karbona završilo je u komadićima, a vlasnika čeka procjena kad će se znati hoće li se ovaj posebni SF90 popravljati ili otpisati, u slučaju ako je "šasija" pretrpjela i najmanje oštećenje. Nadamo se da su svi koji su sudjelovali u nesreći sigurni i neozlijeđeni.

Podsjetimo, Ferrari SF90 s paketom Assetto Fiorano lakši je 30 kg zahvaljujući vrlo lakim naplacima od karbonskih vlakana s gumama Michelin Pilot Sport Cup 2, ispuh je izrađen od titana, ovjes je tvrđi s prigušivačima Multimatic, a opruge su izrađene od titana. Stražnji spojler za dodatnu potisnu snagu također je izrađen od lakog karbona.

Videozapis u članku pokazuje sličan (ili isti) primjerak SF90 u varijanti Asseto Fiorano sa središnjim V8 twin-turbo strojem od 780 KS i tri elektromotora od 220 KS za ukupnih 1000 KS i 800 Nm koji postiže brzine od preko 340 km/h, a stoji preračunato oko 4,5 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:17