pogledajte video

Lamborghini Diablo nije teško ukrasti, teško ga je sakriti: Ovako izgleda kultni Talijan ostavljen u štali

Nedostajala su vrata, farovi i drugi dijelovi, što navodi na pomisao da su lopovi skinuli dijelove kako bi ih prodali i zaradili

Lamborghini Diablo 6.0VT

 YouTube Screenshot

Mnogim se lopovima krađa superautomobila može činiti kao posao stoljeća. Međutim, sakriti ovu vrstu automobila je kompliciranije nego što se čini, pogotovo ako se radi o limitiranom izdanju. Ovdje konkretno pričamo o Lamborghiniju Diablu 6.0 VT kojeg je netko ukrao i ostavio u štali za stoku. Auto je pronađen krajem prošle godine, iako su mu nedostajali neki dijelovi.

Dotični Lamborghini pripada staniovitom Alistairu Mckillopu. Vlasnik se 2019. dogovorio s prijateljem kolekcionarom da mu ostavi auto na neko vrijeme. Zbog preopterećenosti poslom i potonje pandemije, Mckillop je dugo vremena proveo ne pitajući za njegov Diablo 6.0 VT kakvih je proizvedeno tek 337 primjeraka i isporučeno diljem svijeta, a samo 12 ih je s volanom na desnoj strani.

Jednog dana McKillop je primio poziv iz policije da ga obavijeste da netko pokušava registrirati njegov automobil pod drugim imenom. Tada je shvatio da vozilo više nije u kolekciji kod njegovog prijatelja, prijatelja koji je znao da Lamborghini nije bio u njegovoj garaži neko vrijeme, ali je mislio da ga je vlasnik u nekom trenutku uzeo.

McKillop je prijavio krađu policiji i kontaktirao Ciru Ciampija iz Petrolheadonism Cluba i tajnika Lamborghini Cluba Velike Britanije kako bi pokrenuli kampanju na društvenim mrežama kako bi dobili informacije o lokaciji automobila. Nakon nekog lažnog traga, 29. prosinca policija ga je obavijestila da je superautomobil pronađen u napuštenoj štali na jugu Engleske.

Automobilu su nedostajala vrata, farovi i drugi dijelovi, što navodi na pomisao da su lopovi skinuli neke dijelove kako bi ih pokušali prodati i zaraditi.

Lamborghini Diablo 6.0 VT s 550 KS još nije sastavljen dok ne dobije originalne dijelove. Na sreću, i unutrašnjost i 6,0-litreni V12 motor su netaknuti, što je dobar znak za buduću obnovu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:48