pogledajte video

Lopovi uskočili u Subaru WRX, no planove im je poremetila jedna ‘sitnica‘: ‘Kako se ovo šalta?‘

Vlasnik Subarua WRX bio je spreman krenuti kad su mu dva mlada lopova zgrabila ključeve i natjerala ga da izađe iz auta

Screenshot incidenta

 YouTube Screenshot

Iako krađa automobila nikada nije pametna ideja, svakako to nije pametno pokušati bez znanja upravljanja ukradenim vozilom. Dva mladića u Marylandu naučili su to na teži način kada ih je policija uhitila nakon neuspjelog pokušaja krađe automobila.

Incident se dogodio prošle subote na benzinskoj postaji u Marylandu (SAD). Vlasnik Subarua WRX bio je spreman krenuti kad su mu dva tinejdžera zgrabila ključeve i natjerala ga da izađe iz automobila. Unatoč suradnji žrtve, pokušaj otmice automobila na kraju je propao zbog kritičnog propusta od strane lopova.

Poput mnogih vozača u SAD-u, ni kradljivci automobila nisu bili upoznati s vožnjom s ručnim mjenjačem. Kad su shvatili da Subaru ima tri pedale i mjenjač, izašli su i počeli bježati. Možemo samo zamisliti reakciju vlasnika koji je dobio svoj automobil nazad, bez da je mrdnuo prstom.

Ubrzo nakon neugodnog događaja, policijski službenici su osumnjičene pronašli na obližnjoj lokaciji. Maloljetnici su pokušali pobjeći, ali su nakon “kratke pješačke potjere” “brzo privedeni”. Prema Odjelu policije okruga Montgomery, 16-godišnjak iz Rockvillea i 17-godišnjak iz Washingtona D.C. uhićeni su i prevezeni u centralnu jedinicu za obradu.

"Maloljetnici" su optuženi kao odrasli za jednu točku otmice automobila i jednu točku za urotu, te ostaju u pritvoru. Možemo se samo nadati da će im ovo iskustvo poslužiti kao vrijedna lekcija kako poštovati tuđu imovinu i izbjegavati kriminalne aktivnosti u budućnosti. Možda bi mogli razmisliti i o tome da nauče mijenjati brzine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 09:18