TUNING

Ludo ili genijalno? U BMW M2 Competition ugurali V8 iz Dodgea Hellcat od brutalnih 707 KS

Najveći 6,2-litreni V8 iz Dodgea Challenger Hellcata i Charger Hellcata pokazao se iznimnom popularnim motorom za konverziju

BMW M2 Competition Hellcat V8 swap

 YouTube Screenshot

Na nedavnoj SEMA-i predstavljeno je toliko izvanrednih automobila da ih je jednostavno nemoguće sve popratiti. Jedan od njih, koji nam pobjegao 'ispod radara', je ovaj sjajni BMW M2 Competition opremljen Hellcatovim motorom.

BMW M2 Competition smatra se jednim od najboljih serijskih automobila bavarskog proizvođača, a u tvorničkom obliku ga pokreće 3,0-litreni redni 'šestak' s dva turbopunjača koji proizvodi 410 KS i 550 Nm okretnog momenta. Dok je za većinu ljudi to sasvim dovoljno, čini se da za vlasnika Flippo Speed Shopa u Kaliforniji nije bilo. Ovdje u priču dolazi Hellcatov motor.

Otkako je FCA predstavio svoj vodeći 6,2-litreni V8 u Challenger Hellcatu ili Charger Hellcatu, on se pokazao iznimnom popularnom jedinicom za konverziju. Iznenađujuće je što je veliki V8 bez problema stao u motorni prostor M2 Competitiona, iako je vlasnik trebao ugraditi čvršće nosače motora. Projekt ispumpava standardnih 707 KS i 881 Nm okretnog momenta.

image

BMW M2 Competition Hellcat V8 swap

YouTube Screenshot

S V8 je uparen Sadev sekvencijalni mjenjač, što ovaj M2 Competition čini drugim automobilom s Hellcatovim pogonom i Sadevim mjenjačem. Uz to, kao što vlasnik opisuje u videozapisu, napravljeno je mnoštvo drugih nadogradnji kako bi M2 bio idealno 'oružje za stazu'.

Primjerice, automobil je dobio i StopTech kočnice s čeljustima sa šest klipova sprijeda i četiri klipa traga. Tu si i kovani naplatci, sustav podesivog ovjesa, kao i prednji branik, hauba, krov, poklopac prtljažnika i fiksno stražnje krilo, svi izrađeni od karbonskih vlakana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:52