PREMIJERA

‘Malo veći i malo zreliji‘: Honda predstavila drugu generaciju crossovera HR-V

Druga generacija Honde HR-V je konačno tu i dosta se razlikuje od svog prethodnika. Sada imamo viziju kako izgleda najnoviji HR-V

2023. Honda HR-V

 Honda

Druga generacija Honde HR-V je konačno tu i dosta se razlikuje od svog prethodnika. Sada imamo viziju kako točno izgleda najnoviji HR-V i kako Honda želi da utječe na marku u cjelini.

image

2023. Honda HR-V

Honda

Svaki aspekt vanjskog dizajna je mnogo konvencionalniji, ali na sreću, motor dobiva još više snage. Odlazni model proizvodio je samo 143 KS iz svog 1,8-litrenog četverocilindraša. Ono što još ne možemo potvrditi je koliko će točno snage novi automobil imati.

image

2023. Honda HR-V

Honda

Sve ovo moglo bi zvučati zbunjujuće kupcima u SAD-u jer je Honda tamo već izbacila novi HR-V. Međutim, taj model je zapravo drugačiji automobil koji ne ukazuje na ono što dobivamo ovdje. Kako bi stvari bile još više zbunjujuće, Honda također želi prodavati sjevernoamerički HR-V na europskim tržištima od sljedeće godine, ali na tim mjestima će promijeniti ime u nešto drugo.

image

2023. Honda HR-V

Honda

Honda je jasno dala do znanja da će se na američkom i kanadskom tržištu najnoviji HR-V voziti na istoj platformi kao i Civic 11. generacije. Taj automobil ima međuosovinski razmak koji je oko 13 centimetara duži od odlazećeg HR-V-a pa očekujte više prostora u oba smjera jer Honda kaže da će i on biti širi bez upuštanja u konkretne brojke.

image

2023. Honda HR-V

Honda

Imajući te informacije na umu, lako je pretpostaviti da će novi HR-V koristiti bilo koji broj motora iz Civica. Osnovni Civicov motor već daje više snage od svog 2,0-litrenog četverocilindraša sa 158 KS, a mogli bismo vidjeti i 1,5-litreni turbo motor sa 180 KS kompaktnog modela.

Bez obzira na to koji motor odaberu, jasno je da Honda želi da novi crossover doista ojača cijelu liniju. "Ovaj novi HR-V unaprijedit će svoju poziciju lidera u segmentu s mladim kupcima, kupcima koji prvi put dolaze i multikulturalnim kupcima", rekao je pomoćnik potpredsjednika prodaje automobila američke Honde, Michael Kistemaker.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:45