AUTO JE ‘TOTALKA’

Mate Rimac opisao kako je šef razvoja iz velike automobilske tvrtke razbio prvu Neveru

Već u prvom krugu na stazi on je odmah odlučio isprobati ‘Drift mode’. U prvom zavoju izgubio je kontrolu i razbio tri stupića

Rimac Nevera, ilustracija

 Rimac Automobili

Mate Rimac opisao je kako je nastradala prva Nevera koja je razbijena u vožnji. Prema njegovim riječima automobil je razbio pomalo previše entuzijastični šef razvojnog odjela jedne velike automobilske tvrtke.

Ne zna se kada se ovo dogodilo, no Mate Rimac je sve detaljno otkrio tek sada u intervjuu za Nicu Rosberga, bivšeg prvaka F1 koji je u međuvremenu postao uspješni TV voditelj i influencer. Rosberg je nedavno postao i prvi službeni kupac Nevere pa se on i Rimac u posljednje vrijeme dosta druže i zajedno pojavljuju u raznim medijima.

Prema tvrdnjama Mate Rimca, neimenovani šef razvoja uključio je ‘Drift mode’ način rada na Neveri i tako isključio prednji pogon što je auto ostavilo s više od 1000 KS na stražnjim kotačima. Vozač je ubrzo izgubio kontrolu nad autom te uništio prototip Nevere.

"Na testiranju je bio šef razvoja jedne zaista velike automobilske tvrtke, jedne od najvećih na svijetu. Već u prvom krugu na trkaćoj stazi on je odmah odlučio isprobati ‘Drift mode’. Prvi zavoj, i izgubio je kontrolu na da automobilom i razbio tri stupića. Njemu se ništa nije dogodilo, no automobil je bio ‘totalka’. Auto se zaglavio na jednom stupiću, a baterija je bila na šiljku od stupića", slikovito je Rimac opisao nesreću.

Nakon ove nesreće, koja se vjerojatno dogodila prije više od godinu dana, prototip Nevere je morao biti otpisan.

Iako vjerojatno nikada nećemo saznati tko je razbio tu Neveru, svi se dobro sjećamo kada je Rimčev automobil bio uključen u jednu mnogo opasniju i spektakularniju nesreću.

Podsjetimo, 2017. godine svijet je obišla vijest kako je slavni Richard Hammond razbio Rimac Concept One. Voditelj The Grand Toura snimao je prilog za seriju i sudjelovao u brdskoj utrci kada je izgubio kontrolu nad autom i sletio niz padinu u švicarskim planinama.

Hammond je u nesreći slomio nogu te je završio u bolnici, a Concept One je potpuno izgorio. Iako se radilo o teškoj nesreći ona je dodatno popularizirala tvrtku Rimac, a milijuni ljudi diljem svijeta čitali su članke i gledali video o nes(p)retnom Hammondu i nevjerojatno brzom automobilu iz Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 06:16