VIDEO

Mercedes predstavlja još detalja inovativnog Hyperscreen zaslona električnog EQS modela

Mercedes je nedavno predstavio svoj inovativni ‘Hyperscreen‘, a sada možemo doznati više o tehnologiji
Mercedes EQS
 Mercedes Youtube screenshot

Premda na njemačkom jeziku novi video nam pruža još bolji uvid u neke od ključnih značajki interijera, kokpita i krovnog otvora budućeg najvećeg električnog Mercedesa. Pritom ga je najbolje gledati na pametnom telefonu s obzirom na njegov portretni izgled.

Možemo vidjeti upravljanje krovnim otvorom kojim se obično upravlja pritiskom na tipku ili povlačenjem prekidača na krovu, ali ovim u modelu EQS-a upravlja segestom.

Što se tiče Hyperscreena, on obuhvaća velike digitalne zaslone s instrumentima, središnjim infotainment sustava te zaslonom "za zabavu" ispred suvozača.

Svi ti zasloni su smješteni u jedan komad zakrivljenog stakla s haptičkim povratnim informacijama (haptička tehnologija, poznata i kao kinetička komunikacija ili 3D dodir, i tehnologija je koja može stvoriti doživljaj dodira primjenjujući sile, vibracije ili pokrete korisnika).

Ovaj najavni video prikazuje navigacijski sustav automobila u primjeni i pokazuje kako će zaslonu serijskom modelu reagirati na dodir.

"MBUX hiper zaslon je i mozak i živčani sustav automobila koji kontinuirano upoznaje korisnika i nudi prilagođenu, personaliziranu informacijsko-zabavnu i operativnu ponudu prije nego što putnik uopće mora kliknuti ili napraviti bilo što", rekao je član uprave Mercedesa Sajjad Khan ranije ove godine o novom inovativnom sustavu. "

Osnova Mercedesa EQS bit će nova arhitektura za električna vozila te će imati dizajn nadahnut konceptom Vision EQS. Očekuje se da će se automobil prodavati u raznim varijantama snage i dosega te razinama opreme, a top izvedba će imati doseg od 700 km s jednim punjenjem baterije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:04