KARAVAN VS SUPERAUTO

Modificirani Subaru Impreza karavan izazvao Lamborghinija Murcielaga na stazi, evo rezultata

Driven Media je posljednjih 6 mjeseci modificirao Subaru Imprezu u pokušaju da je učini dovoljno brzom da može pobijediti superauto

Lamborghini Murcielago i modificirani Subaru Impreza

 YouTube Screenshot

Subaru Impreza je legenda - to jednostavno ne možete poreći. Tijekom godina je bio dostupan u nekoliko različitih vrućih verzija. Međutim, to nikada nije bio automobil koji se može natjecati sa superautomobilima. Do sada.

Driven Media, YouTube kanal s oko 335.000 pretplatnika, posljednjih je šest mjeseci modificirao karavansku Subaru Imprezu u pokušaju da je učini dovoljno brzom da može pobijediti superauto. Proračun projekta bio je ograničen na 15.000 funti (130.000 kuna), a u novom videu objavljenom prije nekoliko dana, Subaru se dobio priliku okušati s Lamborghinijem Murcielagom.

No, ovo nije samo jednostavna drag utrka. Dva automobila voze krugove na kratkoj stazi i, očito, brži pobjeđuje. Uvjeti nisu idealni - neki dijelovi staze su mokri, a vanjska temperatura nije osobito visoka, ali to je nešto što se može očekivati u Ujedinjenom Kraljevstvu u prosincu. Uostalom, uvjeti su jednaki za oba automobila.

Prije početka utrke, tim objašnjava modifikacije koje su napravljene na Subaruu. Tu je sada sportsko kvačilo, polu-slick gume, bolje kočnice i ponovno podešen motor koji sada razvija nešto više od 300 KS (221 kW), što veliko povećanje naspram standardnih 196 KS (144 kW).

Lamborghini je prvi koji se uhvatio u koštac sa stazom. Moramo reći da superautomobil ne izgleda okretno kao što se očekivalo na snimci, ali je svakako vrlo brz čak i na mokroj podlozi. Osim toga, zvuči apsolutno epski. Murcielagovo vrijeme je 1:24.13 minuta.

Vrijeme je da Subaru obiđe stazu. Vozač kaže da je automobil sada mnogo brži i okretniji nego prije. Čak ima bolje prianjanje od Lamba. Na kraju, modificirani Subaru uspijeva pobijediti Murcielago s vremenom OD 1:21.36, a tim čak nije ni potrošio cijeli proračun. Dobar posao!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 20:31