race park snova

Multimilijunski projekt: Speed park Qiddiya u Saudijskoj Arabiji bit će globalni centar motorsporta

Novi multimilijunski pothvat koji će redefinirati doživljaj motosporta služi za privlačenje posjetitelja na Bliski Istok

Qiddiya race park

 Profimedia

U svijetu automobilizma stiže revolucija s nadolazećim Speed Parkom u Qiddiyi, mega zabavnom turističkom gradu kod Rijada u Saudijskoj Arabiji. Izgradnja je započela početkom 2019. kao dio programa "Saudi Vision 2030.", s ciljem diversifikacije saudijskog gospodarstva.

Između ostalog, u Qiddiyi će biti izgrađeno novo čudo u svijetu motosporta - Speed Parka. Razvojni tim pod vodstvom poznatih imena poput legendarnog arhitekta trkaćih staza Hermanna Tilkea i bivšeg vozača Formule 1 Alexandera Wurza, zadao si je ambiciozan cilj - preobraziti motosport doživljaj na novu razinu.

image

Qiddiya race park

Ferrari/Profimedia

Uz nevjerojatan dizajn koji uključuje prvi zavoj visok kao dvadeset katova ili 108 metra i glavnu ravninu koja "teče" uz adrenalinski tobogan, staza se ponosi kombinacijom staza. Takav raspored omogućava transformaciju u jednu od najdužih trkaćih staza na planeti, obećavajući da će Qiddiya postati nezaobilazno odredište za svjetske moto-sport događaje.

Speed Park Qiddiya je srce novog, bujajućeg spomenutog projekta dizajniranog da bude simbioza sporta, zabave i kulture.

image

Qiddiya race park

Qiddiya/Ferrari/Profimedia

Uz pogled na veličanstvene planine Tuwaiq, staza je okružena atrakcijama koje pumpaju adrenalin, od živopisnih događanja do dinamičnih iskustava, stvarajući impresivnu kulisu za utrke.

Inovacija se ne zaustavlja na dizajnu staze; koncept se proteže i na samu ideju trkaćeg spektakla. Uklanjajući tradicionalne tribine u korist povišenih terasa, staza omogućava gledateljima da dožive utrku iz neposredne blizine, pružajući im tako jedinstveno i imerzivno iskustvo. Korištenjem visinskih razlika terena, ruta nudi raznovrsne vidike, dodatno obogaćujući gledateljsko iskustvo.

Abdullah Aldawood, direktor Qiddiya Investment Company, vizionarski ističe kako će razvoj staze predstavljati ključan korak u pozicioniranju Qiddiya Cityja kao globalnog centra motosporta. Njegova ambicija je jasna: stvoriti mjesto koje ne samo da će biti domaćinom svjetski priznatih trkaćih događaja, već će i redefinirati doživljaj motosporta, kako za sudionike tako i za publiku.

Osim što je staza dizajnirana da ugosti raznovrsne moto-sportske događaje, ona je i integralni dio šire vizije Qiddiya Cityja, koji teži biti mjesto gdje se sport, zabava i kultura stapaju u jedinstveno iskustvo. S "The Blade", brzom krivuljom koja dominira krajolikom, i prilagodljivom infrastrukturom koja obuhvaća vodeni park i tematski park, Speed Park Qiddiya oblikuje budućnost motosporta, nudeći neusporedivo iskustvo koje nadilazi same utrke.

image

Najveći svjetski vodeni park Qiddiya

Courtesy of Dewan/Mega/The Mega Agency/Profimedia

Kako se projekt razvija, svijet s nestrpljenjem očekuje otvaranje Speed Parka Qiddiya, koji obećava ne samo da će preoblikovati pejzaž motosporta, već će i utrti put novim generacijama ljubitelja brzine i tehnološke inovacije u svijetu automobilizma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:02