UTRKA UBRZANJA

Na ravnoj liniji snage odmjerili Mercedes CLA 45 AMG i Tesla Model 3 Performance!

Riječ je o utrci između električne i benzinske limuzine s približno istim dimenzijama i identičnim brojkama izlazne snage
Mercedes CLA 45 AMG i Tesla Model 3 Performance
 YouTube Screenshot

Prije nego što pogledate video, što mislite kako će se odvijati utrka između električne i benzinske limuzine s približno istim dimenzijama i gotovo identičnim brojkama izlazne snage? Riječ je o novoj Tesli Modelu 3 s Performance značkom i lagano modificiranom Mercedesu CLA 45 AMG-u.

Naime, CLA AMG-ov 2,0-litreni benzinac je dobio remap prve faze koji je brojke od 421 KS i 500 Nm okretnog momenta povećao na 490 KS i 660 Nm, pri tome smanjujući brzinu hvatanje stotke s 4 sekunde na oko 3,7 sekundi. Snaga se na sva četiri kotača prenosi putem 8-stupanjskog automatika.

image
Mercedes CLA 45 AMG
YouTube Screenshot

S druge strane, Tesla je oko 250 kilograma teža i istu brzinu hvata za manjih 3,4 sekunde. Dva elektromotora proizvode identičnih 490 KS i 660 Nm okretnog momenta koji pokreću svih četiri kotača.

image
Tesla Model 3 Performance
YouTube Screenshot

Maksimalna brzina je nešto veća kod njemačke limuzine, 270 km/h naspram Teslinih 261 km/h, što znači iako je Tesla 'poletnija', dovoljno duga staza mogla bi promijeniti stvari. U testu kojeg je obavio Carwow, to nije bio slučaj, i očekivano Tesla je u početku uzela vodstvo.

Odmah nakon toga, Mercedes se počinje približavati Tesli, no Model 3 ipak uzima pobjedu. Razlika u pogonskim sklopovima ipak je prevelika u korist električnoj limuzini, barem što se tiče trenutne isporuke snage. Ipak, kasnije u videozapisu možemo vidjeti kako je na duže relacije Mercedes ipak brža opcija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 17:21