VIDEO

Na stazi Mugello Circuit ‘uhvaćen‘ Ferrari FXX K Evo kako stvara divnu V12 simfoniju!

S više aerodinamičnih elemenata na svojoj karoseriji, FXX K Evo ima 23 posto veću potisnu silu od ‘običnog‘ Ferrarija FXX K
Ferrari FXX K Evo
 Ferrari

Ferrari FXX K Evo veoma je rijedak primjerak iz Maranella kojeg je gotovo nemoguće vidjeti na javnim ulicama. Dva su razloga – nije legalan na cesti, te većina primjeraka provodi svoj životni vijek kod talijanske kompanije te su vlasnicima na raspolaganju samo tijekom događanja na stazi.

Ipak, YouTube korisnik MattyB727 je 'uhvatio' jednog u svojem prirodnom okruženju, na stazi Mugello Circuit u Italiji, a videozapis možete pogledati u nastavku. Naš prijedlog je da koristite slušalice, kako biste što bolje osjetili vrištavi zvuk V12 motora pri 9200 okretaja u minuti.

Track-only dragulj iz Maranella zasnovan je na cestovnom LaFerrariju, a predstavljen je 2017. godine, kao aerodinamičnija verzija standardnog (ako se može tako nazvati) Ferrarija FXX K iz 2014. godine koji je proizveden u samo 40 primjeraka. Međutim, kompanija nije otkrila koliko primjeraka Eva će biti napravljeno, no onaj kojeg je Matty uhvatio na Mugellu nosi broj 59, a navodno je za upravljačem bio Peter Christensen.

image
Ferrari FXX K Evo
Ferrari

S više aerodinamičnih elemenata na svojoj karoseriji, FXX K Evo ima 23 posto veću potisnu silu od 'običnog' Ferrarija FXX K. Također, sposoban je generirati i do 640 kilograma dodatne težine pri brzini od 200 km/h, i sve to s manjom težinom od modela koji ne nosi Evo značku.

image
Ferrari FXX K Evo
Ferrari

Kao što smo spomenuli, FXX K Evo koristi V12 koji proizvodi oko 860 KS i 723 Nm okretnog momenta. Tu je i elektromotor koji track-only dragulju dodaje 190 KS, što mu omogućuje kombiniranu snagu od 1050 KS i 990 Nm okretnog momenta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:01