trljamo oči

Najčudniji auto ikad na trkaćoj stazi: Ovaj Fiat Multipla ima V8 iz Corvette C7 Z06 od gotovo 1300 KS

Prva stvar koja vam odmah upada u oči je prilagođena proširena karoserija, koja je sada ukrašena crvenom, bijelom i crnom bojom

Fiat Multipla V8

 YouTube Screenshot

Fiat Multipla naširoko se smatra jednim od, ako ne i najružnijim automobilom ikada stvorenim. Pa, kako biste to mogli iskupiti u očima entuzijasta? Učinite ono što je napravila kuća Vilebrequin i pretvorite ga u "oružje" za trkaću stazu.

Projekt, koji izgleda kao proizvod neobičnog spekulativnog renderiranja, započeo je kao Kickstarter kampanja prije četiri godine. Sada ga konačno možemo vidjeti na pravom putu u finaliziranom stanju.

Prva stvar koja vam odmah upada u oči je prilagođena proširena karoserija, koja je sada ukrašena crvenom, bijelom i crnom bojom u usporedbi sa starom plavo-žutom shemom. Uz tu širu karoseriju dolazi i agresivni aero komplet, koji uključuje komponente kao što su prednji spliter, masivno stražnje krilo, difuzor i prednje krilo na haubi.

Ispod te zakrivljene haube nalazi se motor iz C7 Corvette Z06. Čak i svom tvorničkom obliku, V8 je sposoban za 659 KS (485 kW). Veliki 6.2-litreni motor zamjenjuje originalnog 1,6-litrenog četverocilindraša od 103 KS (76 kW), ali usto, sa svim svojim izmjenama, novi motor proizvodi apsurdnih 1294 KS (952 kW).

image

Fiat Multipla V8

YouTube Screenshot

Motor je uparen sa standardnim automatskim mjenjačem iz Corvette, koji svoju snagu šalje na set Work naplataka na ekstra širokim Michelin gumama. Glavne dinamičke nadogradnje zaokružuju ojačana šasija, novi ovjes i set pojačanih kočnica.

Dok je unutrašnjost obične Multipla stekla reputaciju zbog svoje iznenađujuće praktičnosti, ovdje je također praktična, ali samo na drugi način. Za početak, mijenja raspored s petoro vrata za samo troja vrata, a postavku sa šest sjedala za samo dvoja.

Dva sjedala koja su ostala su jako ojačana trkaća sjedala, jedno na vozačevoj strani smješteno preko puta GT upravljača. Potpuni zaštitni kavez štiti putnike u vozilu. Što kažete na ovu preradu?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 18:41