VIDEO

Nakon pravokutnika i trokuta, ide i na pola kotača: Pogledajte na koji način ovaj bicikl vozi

Ranije smo vam već pokazali bicikl s četvrtastim kotačima, a danas vam donosimo još jedan njegov viralni video

Bicikl s tri kotača (ilustracija)

 YouTube Screenshot

Ovo nije prvi put da pričamo o popularnom YouTube kanalu The Q, na kojem ćete naći videa u kojima eksperimentiraju sa svim mogućim izumima koristeći, između ostalog, bicikle kao bazu. U prošlosti smo vam već pokazali bicikl s četvrtastim kotačima, a danas vam donosimo još jedan njegov viralni video u kojem nam pokazuju bicikl s tri kotača, gdje su dva stražnja podijeljena na pola.

Sustav je u potpunosti funkcionalan, kao što to obično biva u njegovim videima na YouTube kanalu, no svejedno je nevjerojatno zanimljivo kojim se metodama služe i kako na tako kreativan način rješavaju izazove. Ovom prilikom riječ je o slučaju u kojem je zbog slučajnog udarca u rubnik na biciklu puknuo aluminijski prednji kotač.

Inženjer je prerezao kotač na pola (da bi sustav funkcionirao, bicikl mora imati tri kotača, s prednjom gumom u izvornom obliku). Zatim reže gumu na dvije polovice i koristi veliki plastični prsten kako bi sklopu naplatka i gume dao strukturnu krutost, jer se zbog svog polukružnog oblika više ne može opremiti zračnicom.

Sljedeći korak je sastavljanje kočionog diska i sklopa lančanika, budući da su dva stražnja kotača međusobno povezana lancem koji im omogućuje sinkronizirano okretanje, dok vučna snaga dolazi od pedala, lančanika i lanca, baš kao na konvencionalnom biciklu.

Na kraju, inženjer gradi specifičnu metalnu strukturu u stražnjem dijelu koja omogućuje dodavanje druge polovine kotača u sustav i sastavlja cijelog mehanizma kako bi funkcionirao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:48