sterrato verzija

Ne planira ga štedjeti: Kupio Lamborghini i odmah njime otišao “divljati” na makadam

Sigurni smo da većina Huracana neće nikada ni primirisati makadamskim cestama, no ovaj je imao vatreno krštenje

Lambo u akciji

 Youtube screenshot

Uvijek iznova se javljaju prijepori o tome kao ispravno razraditi motor novog automobila. Neki preporučuju nježnu vožnju prvih 1000 kilometara, dok drugi tvrde da je neke nove motore potrebno dobro”nagaziti” kako bi stvari stale na svoje mjesto.

Ova druga metoda očito je draža jednom vlasniku Lamborghinija Huracana Sterrata koji je svoj automobil praktično ravno iz salona izvezao na makadam i dobro se zabavio. Kao šlag na tortu, svojim automobilom kojeg je platio oko 280.000 dolara nakon “divljanja” po makadamu prošao je i kroz potok.

Kako je automobil sve to podnio, jer Lamborghini i makadam baš ne zvuče kao dobra kombinacija? Pa vrlo dobro, jer Sterrato nije običan Huracan već je posebna crossover izvedba koja je namijenjena za upravo takvu terensku vožnju.

Vlasnik je automobil preuzeo u salonu u Salt Lake Cityju i odmah krenuo prema brdima. "Doslovno u sljedećih sat vremena ovdje će posvuda biti blato", rekao je dok je bio u salonu.

Ubrzo nakon toga jurio je po prašnjavom makadamu, a sve je sličilo na video kojim je Lamborghini ovaj automobil nedavno predstavio javnosti. Iako su ga zamislili kao “terenac” s posebnim gumama, zaštitama podnice i većim razmakom od tla, čisto sumnjamo da su u Lamborghiniju mislili da će neki vozači zaista voziti svoj automobil ovako. Sigurno nisu zamislili da će netko s njim projuriti kroz potok. Doduše radi se u prilično plitkom potoku, no Huracan koji prolazi kroz vodu sigurno je prizor kojeg nećemo tako skoro vidjeti.

Čini se da superautomobil nije imao problema s nekonvencionalnim razdobljem uhodavanja. Planirana je proizvodnja samo 1.499 Huracana Sterrata te smo sigurni da većina njih neće nikada ni primirisati makadamskim cestama, ali će se barem jedan voziti u skladu s onim kako je ovaj auto zamišljen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:52