VIDEO

Neovlašten Red Bullov drift-show u Ukrajini oštetio UNESCO-vu svjetsku baštinu!

Zamjenik gradonačelnika navodi kako je Red Bull tražio dopuštenje za snimanje showa, no kako su ih gradski dužnosnici odbili
Red Bullova drift-ekshibicija u Kijevu, Ukrajina
 Facebook Screenshot

Red Bullova ekshibicija organizirana s ciljem promicanja energetskog pića u Kijevu u Ukrajini razbjesnila je gradske dužnosnike koji ističu opasnost u koju je dovedena katedrala od velike povijesne važnosti.

Videozapis pokazuje dva automobila kako driftaju oko kipa na trgu ispred katedrale Svete Sofije, koja je uvrštena na UNESCO-v popis svjetske baštine. Zamjenik gradonačelnika Kijeva Konstiantyn Usov je u objavi na Facebooku objavio kako je Red Bull tražio dopuštenje za snimanje showa, no kako su ih gradski dužnosnici odbili.

Red Bull je očigledno to ipak učinio, ne trudeći se zatvoriti trg za pješake. ‘Red Bull je to učinio rano ujutro, bez sigurnosnih mjera za zaštitu pješaka, riskirajući živote. Ljudi bi ujutro odlazili na posao preko Trga i morali su izbjegavati njihove automobile. Sve je zaista moglo biti tragično‘.

Osim opasnosti za pješake, drift automobili koje su vozili Conor Shanahan i Oleksandr Grynchuk, ostavili su tragove guma na više od 2000 četvornih metara tradicionalne kijevske žute opeke. Kasnije je kompanija objavila video na kojem se vidi kako njihova ekipa pokušava ukloniti tragove guma govoreći ‘bit će bolje nego što je bilo‘, ali bez uspjeha.

Policija je pokrenula istragu o incidentu, iako je Usov optužuje da je događaju dala svoj blagoslov. Vlasti izračunavaju novčanu vrijednost štete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 23:16