BAVARSKI SUV NA STRUJU

Novi električni BMW: ovo je iX3 sa 286 KS i dosegom od 460 kilometara!

Za pogon se brine jedan elektro motor, a snaga se prenosi na stražnje kotače...
BMW iX3
 BMW

Novi dan - nova digitalna premijera. Tako to ide ovih dana kada su klasične premijere zbog korona krize zamijenjene digitalnim, a na red je tako danas došao novi BMW iX3. Riječ je naravno o električnoj izvedbi modela X3 koje je velikog plana BMW-a da elektrificira svoju flotu modela.

image
BMW iX3
BMW

Zahvaljujući novom dizajnu odbojnika i zatvaranja kultnih "bubrega", poboljšana je aerodinamičnost (0,29), a pritom je dobiven i upečatljiv vizualni dojam. Oni oštrijeg oka primijetit će da iX3 ima i nešto nižu podnicu u odnosu na svog "brata" sa klasičnim motorima.

image
BMW iX3
BMW

A za pogon se ovdje dakle brine jedan električni motor snage 286 KS, a snaga se prenosi na stražnje kotače čime se dobiva, kako ističu iz bavarske marke, "pravi BMW ugođaj".

image
BMW iX3
BMW

Brojke? Sprint do stotke traje niskih 6,8 sekundi, dok je maksimalna brzina ograničena na 180 km/h. Baterija od 80 kWh omogućuje doseg od 460 kilometara s jednim punjenjem (prema WLTP-u). Takva brojka sasvim je solidna i omogućit će vlasnicima i bezbrižna putovanja, naravno uz uvjet dobre mreže punionica.

image
BMW iX3
BMW

Na brzom punjaču (150 kW) moguće je napuniti ovaj model od 0 do 80 posto za 34 minute. Spomenimo i da će se iX3 proizvoditi u Kini, a na tržištu se očekuje krajem godine.

image
BMW iX3
BMW
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:19