PREMIJERA

Novi Mitsubishi Colt gotovo se ne razlikuje od Clia, ali dobiva hibridni pogon i dobru opremu

Čak je i značka podsjetnik na automobil na kojem se temelji, i izgleda gotovo grubo zalijepljena u udubljenje poklopca motora

2024. Mitsubishi Colt

 YouTube Screenshot; Mitsubishi

Mitsubishi je konačno skinuo veo sa svog novog malog kompakta Colta i, barem za europske kupce, gotovo je sve poznato. Iako smo znali da će se novi gradski model temeljiti na Renaultu, sada je očito da je japanska marka učinila što je manje moguće kako bi promijenila automobil za svoje kupce.

Iako to nije osobito inspirativno, ima puno smisla. Čak je i značka podsjetnik na automobil na kojem se temelji, i izgleda gotovo grubo zalijepljena u udubljenje poklopca motora koje je jasno dizajnirano da pristaje Renaultovoj znački.

Međutim, sličnosti nisu nužno loše. Zahvaljujući svojoj podlozi, Colt je zgodan, klasično korektan hatchback s izražajnim prednjim svjetlima. LED elementi nalaze se na oba kraja rešetke, a nova stražnja svjetla daju automobilu agresivan izgled. Može se vidjeti puno ime Mitsubishija, ispisano preko otvora, a ispod njega nalazi se nova pločica s imenom Colta.

image

2024. Mitsubishi Colt

YouTube Screenshot; Mitsubishi

Iznutra Colt dobiva infotainment od 7 ili 9,3 inča bežičnim Android Auto ili Apple CarPlay povezivanjem kao standard. Iza upravljača je serijski digitalni zaslon od sedam inča, dok je opcijski dostupan ekran od 10 inča. Colt nudi i bežično punjenje za vaš mobilni uređaj.

image

2024. Mitsubishi Colt

YouTube Screenshot; Mitsubishi

Novi bi automobil također trebao pomoći vlasnicima u uštedi goriva zahvaljujući dostupnom hibridnom pogonu. Sastoji se od 1,6-litrenog motora i dva elektromotora, koji zajedno isporučuju 143 KS (105 kW). Mitsubishi obećava da će električni motori moći podnijeti do 80 posto zadataka vožnje po gradu.

image

2024. Mitsubishi Colt

YouTube Screenshot; Mitsubishi

Također će se nuditi s dva pogonska sklopa s isključivo unutarnjim izgaranjem. To su atmosferski 1,0-litreni, trocilindrični motor koji razvija 67 KS (49 kW) i verzija s turbom koja daje 91 KS (67 kW).

Proizvođač automobila također je ponosan što može ponuditi niz sustava pomoći vozaču u cijeloj ponudi. To uključuje prepoznavanje prometnih znakova, upozorenje o napuštanju trake, tempomat i još mnogo toga, što sve dolazi kao standard. U međuvremenu, vrhunska varijanta ima upozorenje za mrtvi kut, upozorenje na poprečni promet straga, pomoć pri parkiranju i sustav kamera od 360 stupnjeva.

image

2024. Mitsubishi Colt

YouTube Screenshot; Mitsubishi

Cijene za novi Mitsubishi još nisu otkrivene, ali će se nuditi u tri dobro opremljene razine. Proizvodnja Colta započet će u rujnu u Bursi u Turskoj. Očekuje se da će u europske salone stići na jesen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 00:17