KONCEPT KOJI USKORO POSTAJE REALNOST

Novi trendovski coupe SUV: ovo je Audi Q4 Sportback e-tron koji na tržište dolazi dogodine!

Što se tiče pogona - Q4 Sportback pogone dva elektro motora i baterija od 82 kWh. Stražnji elektro motor broji 204 KS, dok je za dodatnu snagu zaslužan prednji elektro motor snage 102 KS.
Audi Q4 Sportback e-tron
 Audi

Audi je održao još jednu digitalnu premijeru, a glavna zvijezda ovaj je put bio koncept koji će, kako kažu čelni ljudi marke, vrlo brzo postati serijski primjerak. Model u pitanju je Q4 Sportback e-tron, a riječ je o sportskom SUV modelu coupeovske linije krova. Naravno - pogon je u potpunosti električni, a da svi prolaznici to uoče brinu se osvijetljeni natpisi "e-tron" na prednjem i stražnjem dijelu automobila.

image
Audi Q4 Sportback e-tron
Audi

A pritom će zbog upečatljivog dizajna biti lako uočljiv - prednji kraj krasi nova "singleframe" maska, dok stražnjim dijelom dominiraju povezana LED svjetla sa impresivnom animacijom. Za potpuni dojam brinu se oštre linije i 22-inčni naplaci.

image
Audi Q4 Sportback e-tron
Audi

Unutrašnjost prati vanjski dizajn - pa se tako ispred vozača nalazi 12,3-inčni digitalni kokpit, dok središnjim dijelom dominira zanimljivo oblikovan zaslon osjetljiv na dodir. U oči upada i novo ambijentalno osvjetljenje uz otvore ventilacije.

image
Audi Q4 Sportback e-tron
Audi

Što se tiče pogona - Q4 Sportback pogone dva elektro motora i baterija od 82 kWh. Stražnji elektro motor broji 204 KS, dok je za dodatnu snagu zaslužan prednji elektro motor snage 102 KS. Ukupna snaga tako iznosi 306 KS što omogućava ubrzanje do stotke za 6,3 sekunde, dok maksimalna brzina iznosi 180 km/h.

image
Audi Q4 Sportback e-tron
Audi

Puniti se može na punjaču od 125 kW čime je u nešto više od pola sata moguće napuniti 80 posto baterije. Automobil je postavljen na dobro poznatu MEB platformu, a u serijskom izdanju bismo ga trebali vidjeti već dogodine!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. studeni 2022 05:02