TUNING

Novu Hondu S2000 nećemo dočekati, zato pogledajte ovaj primjerak sa superchargerom i 420 KS

I dok većina tuning projekata koje smo vidjeli dolazi s turbopunjačem, ovaj AP2 iz 2008. ima supercharger

Honda S2000

 YouTube Screenshot

Entuzijasti su godinama tražili od Honde da vrati roadster S2000, ali bezuspješno. U međuvremenu, oni koji imaju sreću posjedovati mali sportski automobil traže načine da mu daju više snage. I dok većina tuning projekata koje smo vidjeli dolazi s turbopunjačem, ovaj AP2 iz 2008. ima supercharger.

Dodatni hardver je povećao snagu na 420 KS, što je prilično velika prednost u usporedbi sa standardnim 2,2-litrenim motorom od 237 KS. O povećanju okretnog momenta nema riječi, pa ćemo vas podsjetiti da je serija S2000 na raspolaganju imala 220 Nm. Motor se još uvijek okreće sve do preko 8000 okretaja u minuti i pravo ga je zadovoljstvo čuti u punoj snazi.

S nizozemskim tablicama, ovaj primjerak s volanom na desnoj strani izgleda besprijekorno, i ima još nekoliko modifikacija osim superchargera. Neke od njih uključuju stražnje krilo i dvostruki ispušni sustav, kao i zaslon koji je uredno integriran u nadzornu ploču na suvozačevoj strani.

image

Honda S2000

YouTube Screenshot

Voljeli bismo znati više o ovom S2000, ali za sada ćemo se pomiriti s najvećom brzinom na Autobahnu. Vožen neograničenim dijelom slavne njemačke autoceste, AP2 je ubrzao sve do provjerenih 263 km/h. Ranije ove godine, S2000 opremljen turbopunjačem oslobodio je svoju bijes od 520 KS na istoj autocesti gdje je bio nešto brži od ovog primjerka.

image

Honda S2000

YouTube Screenshot

Neki bi tvrdili da je ugradnja turba ili superchargera na atmosferski motor s visokim brojem okretaja svetogrđe, ali nema poricanja da pretvara kabriolet s mekim krovom u apsolutnu raketu. Budući da svi idu na električni pogon, a segment sportskih automobila se smanjuje, jedina šansa da ćemo ikada doći do još jednog S2000 bit će kao EV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 04:49