VIDEO-RENDER

Odličan! Ovo je virtualni 3D prikaz iduće generacije Forda Mustanga u stvarnom okruženju

Proizvođači automobila često koriste 3D tehnologiju kako bi vidjeli kako bi dizajn mogao izgledati u realnosti

2024. Ford Mustang (video-render)

 YouTube Screenshot

Proizvođači automobila često koriste 3D tehnologiju kako bi vidjeli kako bi dizajn mogao izgledati u stvarnom okruženju, a da ne moraju prolaziti kroz gnjavažu oko izrade modela u punoj veličini i riskirati da budu uočeni na otvorenom. Ali sada dizajnerski entuzijasti koriste sličnu tehnologiju kako bi nam dali ideju o tome kako bi nadolazeći automobili poput Forda Mustanga mogli izgledati.

Charles “Chazcron” Cronley jedan je od takvih umjetnika, a njegovi video renderi S650 Mustanga, kojeg se Ford sprema predstaviti kasnije ovog mjeseca, pomiču priču o maskiranim prototipima na drugu razinu.

U najnovijem kratkom videu vidimo nešto što izgleda kao najavljeni Mustang iz 2024. godine, parkiran uz rub ceste. Sunce sja, pas laje, vjetar šušti - sve je tako složeno da vas uvjeri da gledate potpuno novog Mustanga.

Automobil je završen bakreno narančastom metalik nijansom s LED prednjim svjetlima, crnim otvorom na poklopcu motora i oblikom rešetke koji smo vidjeli na službenim skicama pravog automobila.

Osoba koja drži kameru kruži oko prednje strane, približava se svjetlu na suvozačevoj strani i saginje se, dajući nam pogled na refleksije u svjetlu leće, prije nego što se povuče unatrag da pokaže prednji kut.

Chazcron kaže da nije imao nikakvih informacija o tome kako će izgledati bokovi novog automobila pa ih je samo bazirao na trenutnom automobilu.

Zamislite da vam je netko ovo pokazao osamdesetih kada ste u automobilističkim časopisima mogli vidjeti samo ručno nacrtane umjetnikove izvedbe budućih automobila.

Iako je ovaj video ulične scene dobar, pogled na Chazcronov YouTube kanal otkriva da je napravio još bolji video istog virtualnog Mustanga, ovaj put parkiranog u umjetnikovoj garaži.

Ovaj put ne možete vidjeti cijeli auto, ali ovaj garažni snimak je toliko dobar da većina ljudi uopće ne bi posumnjala da to nije pravi auto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:49