POGLEDAJTE VIDEO

Opet Tesla: Ovaj put je Model 3 brzinom od 110 km/h odletio ravno kroz vrata kongresnog centra

Prve procjene govore da će popravak štete na zgradi koštati između 250.000 i 350.000 dolara (1,8 do 2,5 milijuna kuna)

Screenshot incidenta

 YouTube Screenshot

Na društvenim mrežama se pojavio video koji prikazuje Teslu Model 3 kako ulijeće u kongresni centar u Columbusu u Ohiu. Na snimci se vidi kako je automobil zapravo poletio u zrak prije nego što je završio u zgradi, u nesreći koja nekim čudom nije dovela do ozljeda opasnih po život.

U videu možemo vidjeti tri različita kuta nesreća koja se dogodila u srijedu, 4. svibnja. NBC4 Columbus javlja da je Tesla vozio po dionici SR-315 kada je sve pošlo po krivom.

Naime, vozač je odlučio izaći na izlaz iz avenije Neil i kretao se brzinom od oko 113 km/h. Prošao je kroz crveno svijetlona križanju prije nego što je navodno izgubio kontrolu nad kočnicama.

Tri odvojena svjedoka na mjestu događaja rekla su policiji da se činilo da je vozač ubrzao kako bi uspio proći kroz žuto svjetlo na semaforu, iako su rekli da vozač naizgled nije pokušao usporiti prije nego što se zabio u kongresni centar, javlja 10WBNS, podružnica ABC-a.

Prve procjene govore da će popravak štete na zgradi koštati između 250.000 i 350.000 dolara (1,8 do 2,5 milijuna kuna), ali stvari su mogle biti puno gore. Prema Columbus Dispatchu, zajedno s pješacima i drugim vozilima u području u trenutku nesreće, kongresni centar je tog dana bio domaćin nekoliko događaja, uključujući juniorsko prvenstvo u odbojci za djevojčice.

Vozač je ipak zadobio ozljede i prevezen je u Medicinski centar Grant, no, prema policiji, u stabilnom je stanju. Optužen je zbog toga što nije kontrolirao svoje vozilo. Policijska izvješća ne navode je li Autopilot bio aktiviran u trenutku nesreće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:52