VIDEO

Ova Honda NSX za sobom vuče odgovarajuću prikolicu izrađenu od drugog NSX-a!

Prije nego što pomislite kako je riječ o svetogrđu, prikolica izrađena od NSX-a koji je već dvaput sudjelovao u prometnoj nesreći
Honda NSX
 Instagram Screenshot

Vidjeti prvu generaciju Honde NSX na cesti veoma je teško, ali zamislite da vidite kako jedna za sobom vuče prikolicu izrađenu od drugog stvarnog NSX-a. Upravo je na tu ideju došao Chris Cut, te izradio malu prikolicu za kampiranje od drugog NSX-a. Tehnički, Chris posjeduje 1,5 NSX-a.

Prije nego što pomislite kako je riječ o svetogrđu, imajte na umu da je Chris prikolicu napravio od NSX-a koji je već dvaput sudjelovao u teškoj prometnoj nesreći. Naime, on navodi kako se ‘pretučeni‘ NSX više nikada ne bi mogao registrirati kao cestovno legalno vozilo. Srećom, Chris mu je dao još jedan životni vijek, u obliku auto prikolice koju je modificirao u istom stilu kao svoj NSX.

image
Honda NSX
Instagram Screenshot

Naime, Chris je svojim NSX-om često radio mnogo kilometara, no problem je bio što japanska jurilica nikad nije bila dovoljno praktična za njegove avanture. Zbog toga je na prikolicu instalirao šator na krovu koji sada služi kao dom na njegovim dugim putovanjima. U planu ima izraditi nešto slično za svoju Hondu S2000, kako bi na trkaću stazu mogao prenositi gume.

Kako bi prikolicu učinio legalnom za cestu, potrebno je bilo složiti svijetla i ugraditi dodatne bočne oznake radi usklađivanja s propisima. Nakon svega projekt je završen istom bojom, kotačima i naglascima od karbonskim vlakana koji su vidljivi na izvornom NSX-u. Prema Chrisu, konačna konstrukcija daje NSX-u ono što je on trebao biti – sportski automobil kojeg možete koristiti svaki dan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:50