pogledajte VIDEO

Ova modificirana Mazda RX-7 FD je zabranjena na Nürburgringu: ‘Preglasna je!‘

U videu možete vidjeti Mishu Charoudina za upravljačem ove modificirane Mazde RX-7 FD na ‘Zelenom paklu‘

Mazda RX-7 FD, Nurburgring

 YouTube Screenshot

Mazda RX-7 FD bila je predvodnik linije proizvoda japanskog proizvođača 90-ih. Danas kultni klasik, ovaj sportski automobil s rotacijskim motorom sada broji više od 30 godina otkako je lansiran na tržište, no to ga ne sprječava da i dalje bude ozbiljan suparnik za pobjedu na tako zahtjevnoj stazi kao što je slavni Nürburgring.

U sljedećem videu možete vidjeti Mishu Charoudina za upravljačem ove modificirane Mazde RX-7 FD na "Zelenom paklu". Pokreće ga kultni Wankelov 1,3-litreni rotacijski pogonski sklop s tvorničkim kompresorom. Međutim, motor je obnovljen, prelazeći s dvostrukih sekvencijalnih turbina na jedan. Rezultat je oko 400 KS u automobilu teškom nešto više od 1200 kg.

Vlasnik ove crne Mazde također je zamijenio serijske naplatke Volkovim TE 37 od kovanog aluminija koje prekrivaju originalne crvene kočione čeljusti. Izgledaju malo premalo za performanse vozila, ali čini se da su dovoljni za obilazak Nürburgringa, a da ih se potpuno ne umori.

Također su dodane neke modifikacije laganog ovjesa. S druge strane, zadržava svoj izvorni ručni mjenjač s pet stupnjeva prijenosa koji snagu šalje na stražnju osovinu i, naravno, nema elektroničke pomoći ili ABS-a.

Charoudin je iskusan vozač koji je odvozio stotine krugova na Nürburgringu. Zapravo, svoj YouTube kanal posvećuje vožnji svih vrsta automobila na zahtjevnoj njemačkoj stazi. Iznenađujuće je koliko dobro radi ovaj RX-7, popraćen melodijom koja dopire iz njegove ispušne cijevi zbog koje je automobilu zabranjen pristup stazi zbog pretjerane buke (premašuje 130 dB u pokretu).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 17:44