LEGENDA SVOG VREMENA

Ovaj Dodge Challenger ‘Black Ghost‘ dominirao je uličnim utrkama 70-ih i sada se prodaje

Legenda u svoje vrijeme, ovaj Dodge Challenger bio je poznat po tome što je pobjeđivao u uličnim utrkama, a zatim nestajao u noćI

1970. Dodge Hemi Challenger R/T SE ‘Black Ghost‘

 Mecum

Mecum Auctions objavio je danas da prodaje legendu "muscle" automobila - Dodge Hemi Challenger R/T SE iz 1970. poznatiji je po nadimku koje je stekao na uličnim utrkama u Detroitu 70-ih: "Crni duh".

Iako je njegovo vlasništvo dugo bilo misterij, svijet je nedavno otkrio da je automobil bio u vlasništvu Godfreya Quailsa, koji je danju služio kao policajac, a noću se utrkivao svojim Challengerom.

Po povratku kući iz vojske, Quails je naručio ovaj automobil nov od Raynal Brothers Dodgea. Kao policajac, Quails si nije mogao priuštiti da bude uhvaćen na uličnim utrkama. I premda ga to nije spriječilo da sudjeluje u lokalnoj trkaćoj sceni, to je značilo da je zadržao dojam tajanstvenosti.

Quailsov crni Challenger bio je poznat po tome što je pobijedio u utrci i zatim nestao u noći. Automobil se tada više ne bi vidio tjednima ili mjesecima, što je samo podiglo njegovu legendu. To famozno nestajanje u noći priskrbilo mu je nadimak "Crni duh", a karijera mu je trajalo do 1975. godine.

image

1970. Dodge Hemi Challenger R/T SE ‘Black Ghost‘

Mecum

Međutim, čak i nakon što se povukao iz uličnih utrka, Quails se nikada nije hvalio svojim podvizima, a njegova bi legenda možda bila zaboravljena da nije njegovog sina Gregoryja. On je bio šokiran kad je prvi put čuo priču od članova obitelji, i kada ga je otac 2014. odveo u garažu i skinuo ceradu s legendarnog automobila.

image

1970. Dodge Hemi Challenger R/T SE ‘Black Ghost‘

Mecum

Nažalost, rak je oduzeo Quailsov život samo godinu dana kasnije, ali prije odlaska, prepisao je automobil na Gregoryja. Legenda o automobilu i njegovom vlasniku toliko je velika da ju je i sam proizvođač počastio s posebnim izdanjem "Last Call" verzije Challengera. Moderni automobil razvija 818 KS (602 kW).

I dok je to primamljiv model, kolekcionari sada imaju priliku posjedovati "pravu stvar". Originalni "Black Ghost" prodat će se ovog proljeća na Mecumovoj aukciji Indy, koja će trajati od 12. do 20. svibnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 14:22