TUNING

Ovaj modificirani Ferrari F12 ima više od 1500 KS i dva turbopunjača koji vire iz haube!

Problem na kojeg je ekipa iz DDE-a naišla je što zbog veličine V12 u motornom prostoru nije bilo dovoljno mjesta
Ferrari F12 Berlinetta
 YouTube Screenshot

Vidjeli smo već dosta ludih modifikacija, ali ova F12 Berlinetta s dva turbopunjača koji vire iz poklopca motora nešto je što zasigurno ne viđa svaki dan. Iza projekta stoji automehaničar Aaron Kaufman, koji je modificirao Ferrari za YouTube kanal Daily Driven Exotics.

Projekt je započeo prošle godine, te je malo zastao zbog pandemije koronavirusa. No sada, F12 Berlinetta je spremna za stazu. Dečki iz DDE-a su prošle godine kupili rabljenog Ferrarija za 300.000 dolara (1.921.000 kuna), te nakon testne vožnje na kartodromu došli su do zaključka da mu je potreban turbo.

F12 Berlinetta koristi atmosferski 6,3-litreni V12 koji proizvodi 740 KS i 690 Nm okretnog momenta, zbog čega su joj za ubrzanje od 0 do 100 km/h potrebne 3,1 sekunde, na putu do maksimalne brzine od 340 km/h.

image
Ferrari F12 Berlinetta
YouTube Screenshot

Problem na kojeg je ekipa iz DDE-a naišla je što zbog veličine V12 u motornom prostoru nije bilo dovoljno mjesta. Kaufman je i sam rekao kako je na 'ovom automobilu bilo nevjerojatno teško raditi'. Fotografije u kojem dva turbopunjača vire iz poklopca motora mogu poslužiti kao objašnjenje kako je Kaufman riješio problem.

image
Ferrari F12 Berlinetta
YouTube Screenshot

Iako još službeno nije došao na 'valjke', automobil bi u teoriji trebao proizvoditi 1521 KS, što je za gotovo dvostruko više od tvorničkih specifikacija. U ponedjeljak je stiglo posljednje ažuriranje ovog ludog projekta, kada je Berlinetta predstavljena u Santa Ani u Kaliforniji. Automobil je privukao publiku, a video možete pogledati u nastavku.

Zvuk je posve drugačiji od onoga što biste očekivali od jednog Ferrarijevog grand tourera – najviše zbog turbopunjača, ali zahvaljujući i ravnom ispušnom sustavu. Ako vas se projekt dojmio, zapratite DDE na YouTubeu, jer će ekipa sigurno objaviti nekoliko videozapisa u bliskoj budućnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 15:10