KRŠ I LOM

Ovako izgleda 12 milijuna kuna pretvoreno u hrpu željeza. Razbijen rijetki Mclaren Senna LM

Iznimno rijedak hiper-sportaš McLaren Senna LM u vlasništvu bivšeg vozača F1 Adriana Sutila razbijen je na Francuskoj rivijeri
Senna LM
 Instagram screenshot

Ovaj smo specijalan automobil imali prilike vidjeti u siječnju kad ga je Sutil preuzeo u salonu McLaren Monaco, no sada je ovaj oko 12 milijuna kuna vrijedan McLaren kakvih je izrađeno tek 20 primjeraka pretvoren u hrpu željeza.

Kolekcionarski sportaš, naime, razbijen je sletjevši s ceste u mjestašcu Èze udaljenom 12 kilometara od Nice, a fotografije koje cirkuliraju "online" pokazuju hiper-automobil zabijen u stup pored ceste.

Cijeli je prednji kraj izrađen od karbonskih vlakana potpuno uništen, poput prednjeg branika, prednjeg poklopca, blatobrana, svjetala i porazbacan je oko automobila, a "dobio je" i hladnjak iz kojeg je iscurila sva tekućina te je razbijen i vjetrobran.
Još uvijek nema potvrđenih detalja o uzroku nesreće, identitetu vozača ili njegovom stanju nakon nesreće (nije potvrđeno da je vozio Sutil), no sudeć po šteti pretpostavlja se kako je vozač vozio jako velikom brzinom kroz uspavani Èze.

Kao što smo već naveli, McLaren je proizveo tek 20 primjeraka modela Senna LM, a riječ je o "street legal" automobilu izvedenom iz trkaćeg Senna GTR modela. Senna LM sadrži mnoštvo dijelova koji ga razlikuju od standardne varijante: primjerice, tu su specifični laki naplaci s pet krakova, novi prednji lukovi s otvorima, krovni usisnik, specifično stražnje krilo i prilagođena grafika.

Automobil je izrađenu čast pobjede na Le Mansu njegova prethodnika McLarena F1 GTR 1995. godine. Pokreće ga 4,0-litreni Twin turbo stroj koji postiže čak 819 KS.

image
Adrian Sutil
McLaren Monaco
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:42