Zanimljivost

Ovi su vozači počeli ograđivati automobile žicom i drvenim letvama: Postoji zanimljiv razlog

Ova životinja ima staništa diljem svijeta. Najviše obitavaju u toplim krajevima Azije i Afrike, čak i do Sicilije i južne Italije

Zaštitna mreža oko automobila

 Web Screenshot

Izumljeni su bezbrojni tehnološki elementi za sprječavanje oštećenja i krađe u automobilu. Lokatori, blokatori i mnoštvo drugih sigurnosnih proizvoda. Ali ponegdje u Sjevernoj Americi odlučili su automobil okružiti žičanom mrežom i drvenim letvama. I to ne da bi se spriječila krađa, ali postoji drugi, potpuno razuman razlog.

Dikobrazi su životinja s obitavalištima diljem svijeta. Žive u toplim krajevima Azije i Afrike i prodiru čak do Sicilije i južne Italije. Prema National Geographicu, sjevernoamerički dikobraz je jedina vrsta koja živi u Sjedinjenim Državama i Kanadi i najveća je od svih. Svaki može biti velik do 30 centimetara te imati do 30.000 oštrih šiljaka.

I upravo ti oštri šiljci razlog su postavljanja ove čudne mjere zaštite. Treba napomenuti da iako mnogi ljudi vjeruju da dikobraz baca svoje šiljke, to je samo mit. Probušene gume vjerojatno su uzrokovane pregažavanjem ove životinje, jer kada dikobraz prijeđe u obrambenu fazu ili je pod prijetnjom, podiže svoje šiljke u smjeru prijetnje.

Nadalje, noću se povećava vjerojatnost da će ova životinja oštetiti gumu, budući da se radi o noćnoj životinji.

Kao što se vidi u videu, u nekoliko sjevernoameričkih prirodnih parkova odlučili su, kao metodu da izbjegnu štetu koju uzrokuju životinje, okružiti automobil žicom, a zatim ga osigurati letvama. Ovo je primjer mnogih slučajeva, najviše u Kanadi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 20:24