Sretno i spretno

Ovo je bilo blizu! Prošao na ušicu igle s 200 na sat pored hitne i preživio: ‘Greškom smo je poslali na stazu‘

Jedan od vozača, koji je tražio da ostane anoniman, zamalo je udario u hitnu pri brzini većoj od 200 km/h

Screenshot incidenta

 Instagram Screenshot

Dužnosnici kažu da je regionalna organizacija moto utrka u SAD pošlog vikenda greškom poslala vozilo hitne pomoći na moto-stazu što je zamalo izazvalo veliku nesreću tijekom motociklističke utrke.

Incident je snimljen kamerom s motocikla i doveo je dva trkača do sudara, što je uzrokovalo ozljede, ali srećom ništa gore.

U pismu Rona Johnsona, regionalnog direktora Buccaneer Sports Car Club of America, koji je vlasnik staze, napisao je da menadžeri Roebling Road Racewaya nisu imali kontrolu nad stazom tijekom incidenta. Osim toga, nisu znali da će hitna pomoć biti na putu.

"Niti u jednom trenutku tijekom bilo kojeg razdoblja najma uprava staze nije preuzela kontrolu nad bilo kojim aspektom događaja niti preuzela rad staze", napisao je Johnson. “Nažalost, neki dužnosnici WERA-e pod kontrolom svog direktora utrke nisu slijedili sigurnosne protokole.

Ovaj prekid komunikacije pogrešno je dao afirmativnu smjernicu hitnoj službi da nastavi na trkaću površinu dok su natjecatelji i dalje vozili velikom brzinom bez ikakve komunikacije s natjecateljima na stazi".

Jedan od vozača, koji je tražio da ostane anoniman, zamalo je udario u hitnu pri brzini većoj od 200 km/h. Incident se pojavljuje u blizini startno-ciljne staze ravno na trkaćoj stazi, gdje vozilo hitne pomoći izlazi okomito na stazu, učinkovito blokirajući trkaću stazu drugim vozačima.

Vozač je rekao da je incident bio doslovna i figurativna noćna mora, dodajući da je teško spavao otkako se dogodio. Trkaća udruga koja je iznajmila stazu, WERA, nije odgovorila ni na jedan zahtjev za komentar.

"Roebling Road Raceway će detaljno ispitati ovaj incident kako bi utvrdio postoje li postupci koji se mogu primijeniti kako bi se spriječilo da se takav incident ponovi", napisao je Johnson. "U konačnici, Roebling Road Raceway je objekt za iznajmljivanje koji koristi kvalificirano osoblje/organizacije i ima izvrsnu sigurnosnu evidenciju zahvaljujući tome što naši zakupci slijede sve sigurnosne protokole".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:43