BEZ KROVA I KAO F1

Ovo je jedan od najekstremnijih Mercedesa ikada. Proizvest će samo 250 primjeraka

Na ovom autu je da nema vjetrobrana ni prozora, a sprijeda je konstrukcija koja izgleda kao zaštitni sustav Halo iz Formule 1

Concept Mercedes-AMG PureSpeed

 Mercedes AMG

Mercedes-AMG je jučer otkrio prvi model iz svoje nove skupe i ekskluzivne serije "Mythos". Iako je automobil nazvan PureSpeed za sada koncept, dolazi i serijska verzija koga bi trebala biti gotovo identična ovom fascinantnom i vrlo neobičnom modelu. PureSpeed je otvoreni roadster s dva sjedala koji je inspiriran legendarnim trkaćim automobilima iz povijesti ove tvrtke, ali i aktualnim bolidom Formule 1.

Iako Mercedes to ne ističe, jasno je da se PureSpeed temelji na aktualnom SL-u što otkrivaju proporcije te prednja i stražnja svjetla ovog auta. Prednji dio nema tipičnu Mercedesovu Masku, već samo rešetku na odbojniku s AMG logom što jasno naglašava sportski karakter auta.

image

Concept Mercedes-AMG PureSpeed

Mercedes AMG

No najzanimljivije, na ovom autu je da nema vjetrobrana ni prozora i stražnjeg stakla, a sprijeda je konstrukcija koja izgleda kao zaštitni sustav Halo kakve koriste aktualni bolidi Formule 1. Zaštite u slučaju prevrtanja iza sjedala inspirirane su modelom 300 SLR koji su Stirling Moss i Denis Jenkinson vozili do pobjede na utrci Mille Miglia 1955. godine. Boja, koja se pretapa iz Le Mans crvene u grafitno sivu, nadahnuta je Mercedesom koji je pobijedio na utrci Targa Florio 1924. godine.

image

Concept Mercedes-AMG PureSpeed

Mercedes AMG

Tu je i mnogo dijelova koji su napravljeni na osnovi iskustava iz hiperautomobila Mercedes-AMG One. Na donjem dijelu PureSpeeda nalaze se aerodinamički nastavci od karbonskih vlakana za poboljšanje aerodinamičkih svojstava, a karbonski poklopci stražnjih kotača optimiziraju protok zraka oko kotača i poboljšavaju hlađenje kočnica.

image

Concept Mercedes-AMG PureSpeed

Mercedes AMG

“Koncept Mercedes-AMG PureSpeed nudi uvid u ono što je vjerojatno najizravniji način da se iskuse performanse i užitak u vožnji,” rekao predsjednik AMG-a Michael Schiebe. “Radikalno otvoren, ni krov ni vjetrobransko staklo ne odvajaju dva putnika od vanjskih elemenata. Svim osjetilima možete nefiltrirano doživjeti svjetlost, zrak i strast. Kao koncept našeg prvog Mythos vozila, utjelovljuje najvišu razinu ekskluzivnosti. Elementi dizajna kao što je Halo također stvaraju osjećaj Formule 1.”

image

Concept Mercedes-AMG PureSpeed

Mercedes AMG

Mercedes nije otkrio koji pogonski sklop će koristiti ovaj auto no vjerojatno će to biti poznati V8 obujma 4 litre, bilo samostalno ili u sklopu lug-in hibridnog sustava.

image

Concept Mercedes-AMG PureSpeed

Mercedes AMG

Mercedes ograničava proizvodnju na samo 250 jedinica, a oni će biti dostupni samo "najposvećenijim Mercedes‐Benz entuzijastima i kolekcionarima", tvrde iz marke. Cijena nije otkrivena, no ne sumnjamo da će biti "astronomska".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. svibanj 2024 11:21