SVJETSKA PREMIJERA

Ovo je novi potpuno električni BMW iX sa preko 500 KS i dosegom većim od 600 km!

Sprint do stotke traje tek 5 sekundi, a punjenje je moguće na punjaču snage 200 kW
BMW iX
 BMW

BMW je danas digitalnom premijerom predstavio svoj novi potpuno električni model - prvi iX! Riječ je o iznimno važnom modelu za bavarsku marku s kojim najavljuju svoju električnu budućnost i samim time daju do znanja u kojem smjeru ide dizajn marke, kao i pripadajuća tehnologija.

image
BMW iX
BMW

Krenimo od dizajna - novi iX, koji se pritom u fazi testiranja nazivao iNext, ističe se oštrim linijama, uskim LED svjetlima te očekivano masivnim bubrezima koji na ovom modelu imaju vizualnu ulogu te garantiraju prepoznatljivost.

image
BMW iX
BMW

S druge strane, unutrašnjost donosi nešto sasvim novo za BMW. Čak su i dizajneri priznali da je komentar mnogih prilikom otkrivanja iste bio "Je li ovo uistinu BMW?".

image
BMW iX
BMW

Naime, čini se kako su dizajneri otvorili potpuno novo poglavlje, pa se tako ispred vozača nalazi jedan masivni zaslon koji se proteže sve do sredine kontrolne ploče. Na njemu se nalaze sve informacije, a upravljanje je moguće putem dodira, ali i putem i-Drive prekidača koji je postavljen na impresivnu podlogu od drva. Sve u svemu, palac gore za BMW!

image
BMW iX
BMW

Naravno, iznimno bitan detalj kod električnih modela su same baterije i pogon. Ovdje se za pogon tako brinu 2 elektro motora ukupne snage preko 500 KS, što omogućava sprint do stotke za samo 5 sekundi!

image
BMW iX
BMW

Baterija od 100 kWh pritom omogućava doseg od preko 600 km sa jednim punjenjem prema WLTP-u, ističu u BMW-u. Uz to, moguće ga je puniti na punjaču snage 200 kW, a tada od 10 do 80 posto baterije dolazi za manje od 40 minuta! Više detalja vezanih uz cijenu i točan datum dolaska na tržište trebalo bi biti poznato uskoro...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 12:48