FOTO, VIDEO

OVO JE REDIZAJNIRANI BMW M5: nova svjetla, veći ekrani i zagarantirana zabava u vožnji uz 625 KS!

Očekivano, najviše je promjena vezano uz sami izgled automobila, pa su tako tu nova laserska svjetla sa drugačijim svjetlosnim potpisom, trodimenzionalni stražnja LED svjetla te novi odbojnici sa sjajno crnim detaljima
BMW M5
 BMW

I dok je prije nekoliko dana internetom krenula kružiti fotografija novog BMW-a M5 koja je slučajno procurila, bavarski proizvođač sada je i službeno pokazao osvježeno izdanje modela M5. Očekivano, najviše promjena vezano je uz vanjski izgled automobila, ali i novu tehnologiju, dok je snaga motora ostala ista.

image
BMW M5
BMW

Pa krenimo od samog dizajna - na prednjem dijelu nalaze se nova svjetla koja standardno dolaze u LED, a opcijski u laserskoj tehnologiji. Imaju i novi svjetlosni potpis uz koji će osvježeni M5 biti lako uočljiv u prometu. Tu su očekivano i novi bubrezi, izgledom isti kao i kod osvježene Serije 5 (što znači oko 30 posto veći u odnosu na prethodnika), a ovaj put dolaze u sjajno crnoj varijanti uz Competition izvedbu.

image
BMW M5
BMW

Na stražnjem dijelu odmah ćete primijetiti nova svjetla koja su sada trodimenzionalna, a uz to su zatamnjena kako bi se uklopila sa ostalim sjajno crnim detaljima na automobilu. Iako je promjer ispušnih cijevi ostao isti, zbog tanjeg ruba vizualno djeluju veće.

image
BMW M5
BMW

Automobil serijski dolazi sa 19-inčnim naplacima, dok Competition izvedbu krase 20-inčni. Kupci sada na raspolaganju imaju 5 dodatnih boja: Brands Hatch sivu, Motegi crvenu, Tanzanite plavu, Avanturine crvenu te matiranu Frozen plavu. Nekadašnja boja Champagne Quartz sada nosi naziv Alvit Grey Metallic. Dakle, mogućnosti individualizacije sada su još veće. Sve detalje objašnjava izvršni direktor M odjela Marcus Flasch u videu:

Što se tiče unutrašnjosti - osvježeni M5 dobio je novu tehnologiju. Tako središnjim dijelom dominira 12,3-inčni zaslon osjetljiv na dodir, moguće je povezivanje Apple Car Playom i Android Autom, a tu su i dva nova prekidača za uključivanje M načina vožnje.

image
BMW M5
BMW

U BMW-u M5 Competition dostupan je i "Track" način vožnje u kojem se ispred vozača projicira poseban zaslon digitalnog kokpita te se isključuju sustavu sigurnosti. Kako mu i sam naziv govori - treba ga koristiti isključivo na trkaćoj stazi.

image
BWM M5
BMW

Ispod poklopca dobro poznata i provjerena priča - 4,4-litreni V8 motor broji 600 KS i 750 Nm, odnosno 625 KS u Competition izvedbi. Sprint do stotke pritom traje 3,3 sekunde za Competition, odnosno 3,4 sekunde za "običnu" izvedbu. Uz opcijski "M Driver's paket" moguće je juriti do 305 km/h!

image
BMW M5
BMW

Što se tiče cijena, one u Njemačkoj kreću od 120.900 eura za M5, odnosno 129.900 eura za M5 Competition. Kod nas bi ta brojka zbog iznimno visokih davanja, odnosno PPMV-a trebala biti kudikamo veća...

image
BMW M5
BMW
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:40