uznemirujuća snimka

Ovo je za tešku robiju: Mercedesom se zabio u staricu na biciklu, prešao preko nje, pa samo nastavio dalje

Pijani vozač u Velikoj Britaniji odlučio je divljati po gradu nakon čega je pregazio stariju biciklisticu pa je ostavio na cesti

Screenshot nesreće

 Facebook Screenshot

Čini se da će pijanih vozača na cesti uvijek biti, nažalost, bez obzira na mjere ili kazne. Tako je u Velikoj Britaniji alkoholizirani vozač Mercedes SUV-a, 43-godišnji Steven Selwood divljao po gradu Guildfordu nedaleko Londona, nakon čega je pregazio stariju ženu na biciklu, prešao preko nje i ostavio je da leži na cesti.

Nesretna umirovljenica vozila je bicikl preko raskrižja kada je Selwood izašao sa sporedne ceste i udario u nju usred bijela dana. Ne samo da ju je Selwood oborio s bicikla, već je nastavio voziti naprijed, zgnječivši je pod kotačima dok je ležala na tlu. Srećom, preživjela je.

Upozorenje: uznemirujuća snimka

Netko ga je pokušao zaustaviti, no Selwood se odvezao prije nego što se konačno vratio na mjesto događaja. Identificirali su ga svjedoci, a policija ga je uhitila. Iako se nesreća dogodila 12. svibnja prošle godine, danas je policija britanskog Surreyja objavila horor snimku trenutka u kojem je Selwood udario žrtvu, a zatim vozilom prešao preko njezina tijela, piše Daily Mail.

Žrtva je dopustila da se snimka objavi kao upozorenje drugima na utjecaj vožnje u alkoholiziranom stanju. Sud u Guildfordu ga je osudio na dvije godine i tri mjeseca zatvora. Također je izgubio i vozačku na tri godine nakon što je proglašen krivim za nanošenje teških ozljeda opasnom vožnjom i vožnjom s previsokom količinom alkohola u organizmu.

image

Screenshot nesreće

Facebook Screenshot

Žena koja je preživjela je opisala kako više ne može raditi mnoge svoje hobije i da se boji prići blizu prometu. U izjavi koja je pročitana na sudu, rekla je: "Moj osjećaj gubitka je dubok, moje povjerenje u moj svijet je nestalo, moj osjećaj nade je nestao. Ne prođe noć bez noćnih mora. Život mi se znatno promijenio".

Narednik Joe McGregor, istražitelj policije Surreya, upozorio je na opasnosti vožnje u pijanom stanju. Rekao je: "Ovu snimku je šokantno gledati, ali može poslužiti kao jasan podsjetnik na opasnosti koje predstavljaju oni koji odluče piti i voziti. Žrtva želi izraziti svoju zahvalnost građanima koji su zaustavili Selwoodovo vozilo".

image

Screenshot nesreće

Facebook Screenshot

"Žrtva u ovom slučaju ostavila je doživotne fizičke i psihičke ožiljke i hrabro je rekla da želi da njezin slučaj bude upozorenje svima koji misle da je prihvatljivo voziti pod utjecajem. Nije. Izlažete riziku svoj život i živote drugih".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 14:40