svijet fikcije

Ovo možda niste znali: Pogledajte Hollywoodske trikove za uništavanje automobila u filmovima

Ono što većina nas ne zna je što sve Hollywood radi kako bi osigurao da se vozila oštete točno onako kako to redatelji žele

Snimanje filmske scene

 YouTube Screenshot

Bilo da se radi o filmu o superjunaku, filmu o pljački banke ili napetom špijunskom trileru, velika je vjerojatnost da će film koji gledate prikazati jezivo uništavanje barem nekoliko automobila.

Ali ono što većina nas ne zna je što sve Hollywood i TV studiji rade kako bi osigurali da se ta vozila oštete točno onako kako to redatelji žele.

Novi video na Insiderovom YouTube kanalu objašnjava neke od tih metoda uz pomoć JEM FX-a, jedne od tvrtki koju je Hollywood pozvao za pomoć pri snimanju filmova kao što su "Shang-Chi" i "Legenda o deset prstenova".

Ako ste gledali film Ten Rings, možda se sjećate scene u kojoj odbjegli autobus u San Franciscu vozi preko vrha gomile automobila, uključujući BMW i8 i Porsche 944. Ali svi znamo da su stupovi i krov automobila prilično snažni, tako da su producenti filma tražili "zdrobljeni" izgled. JEM je izrezao stupove, a iako su preinake bile nevidljive izvana, omogućile su da se krov svakog vozila potpuno stisne kada se autobus popeo preko krova.

Drugi trikovi uključuju postavljanje lažnih ploča izrađenih od mekanog aluminija u automobile koji se mogu jako zgužvati, bilo kada su udareni, ili kada ih uređaj kojeg kamera ne vidi povuče s druge strane. Ova tehnika je korištena u "Ghostbusters: Afterlife" kada je produkcijski tim htio da karoserija kamiona izgleda kao da je udubljena tijekom potjere od strane duha koji će kasnije biti dodan pomoću CGI tehnologije.

Možda ćete tvrditi da poznavanje nekih od ovih filmskih fora malo kvari magiju, ali ako ste poput nas i uživate u otkrivanju onoga što je potrebno za stvaranje kaskaderskih scena jednako kao što volite vidjeti krajnji rezultat, ovaj videozapis svakako vrijedi pogledati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 01:48