SEMA SHOW

Pa zašto? ‘Hrabri‘ tuner pretvorio potpuno novi BMW M4 Competition u kamionet!

Na ovogodišnjoj SEMA-i uočen je neobično fascinantan projekt, BMW M4 Maloo, koji je u osnovi pick-up coupea usmjerenog na performanse

BMW M4 Maloo

 Instagram Screenshot

Na ovogodišnjoj SEMA-i uočen je neobično fascinantan projekt, BMW M4 Maloo, koji je u osnovi pick-up coupea usmjerenog na performanse, i malo je reći da je privukao pozornost.

Predstavljen na štandu STEK Automotivea, eksterijer je dobio "wrap" foliju otpornu na ogrebotine sa zrcalnim završetkom. No to nije ono što privlači najviše pozornosti, već stil karoserije, koji ga čini prvim M4 pick-upom na svijetu.

Pretvorbu je odradio DinMann, koji je doduše obavio prilično uredan posao odrezavši stražnji dio krova, skinuvši kabinu, dodavši prilagođeni stražnji "krevet" na metalni okvir i stvorivši funkcionalna stražnja vrata od prtljažnika M4. Dijelovi od karbonskih vlakana na branicima i bočnim pragovima izgledaju drugačije od standardnih, dok su prednja svjetla i prozori zatamnjeni.

Ostala ažuriranja koja smo uočili uključuju novi poklopac motora i nove ukrase od karbonskih vlakana na kontrolnoj ploči. Dio stražnje klupe i dalje je prisutan u kabini, iako je prostor pretijesan za bilo što više od vozača i suvozača plus nešto njihove prtljage. Novi tovarni prostor ipak izgleda prilično prostrano za veće predmeta i uskoro će dobiti novu aerodinamičku navlaku.

Dok se većina pretvorbi kamioneta temelji na "totalkama" ili otpisima, ovaj konkretni M4 je zapravo bio potpuno novi model prije nego što se susreo s pilama. Prema Instagram računu @m4maloo, donorski automobil BMW M4 Competition kupljen je potpuno nov u travnju 2022. Cijeli proces trajao je šest tjedana, što je prilično brzo za takav rezultat.

Oznaka Competition znači da 3,0-litreni redni "šestak" proizvodi 510 KS (375 kW) i 650 Nm okretnog momenta. Snaga se prenosi na sva četiri kotača putem automatskog mjenjača s osam stupnjeva prijenosa uz pomoć stražnjeg xDrive sustava i diferencijala s ograničenim proklizavanjem. Zaista ne poznajemo mnogo pick-upeva s takvom vrstom performansi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:23