ZAMJERIO IM SE

Pet godina čekao isporuku LaFerrarija Aperte i dočekao. Razlog: ‘nesmotrena‘ izjava u medijima

Ferrari je poznat po svojoj selektivnosti kada je u pitanju tko može, a tko ne može kupiti njegove automobile

Ferrari LaFerrari Aperta i David Lee

 YouTube Screenshot

Svaki publicitet je dobar publicitet, zar ne? Ne nužno, a David Lee je to naučio na teži način. Naime, 2017. godine LA Times je o njemu napisao članak koji je pogrešno okarakterizirao njegove razgovore s Ferrarijevim zastupnikom o kupnji LaFerrari Aperte. Taj je članak pokvario njegov odnos s proizvođačem i obustavio razgovore.

Ferrari je poznat po svojoj selektivnosti kada je u pitanju tko može, a tko ne može kupiti njegove automobile. Ferrari je planirao proizvesti samo 200 primjeraka LaFerrari Aperte, a Lee, magnat za nekretnine i šef Hing Wa Lee grupe, trgovine specijalizirane za luksuzne satove, želio je jedan. Nadao se da će mu njegov rastući odnos s markom pomoći da mu osigura automobil, ali to se nije dogodilo nakon što je članak izašao.

Naime, novinar je pitao Leeja je li ga Ferrari stavio na listu kupaca za LaFerrari Apertu, što nije, a Lee je iskreno odgovorio. Međutim, članak je imao naslov: "Posjeduje desetak Ferrarija i ima mnogo novca: Zašto si ne može priuštiti LaFerrari Apertu od 2,2 milijuna dolara?".

image

Ferrari LaFerrari Spider

Ferrari

Otvorenu verziju LaFerrari Apertu kao i coupe LaFerrari pokreće 6,3-litreni V12, a tu jei KERS za ukupnih 963 KS i 900 Nm okretnog momenta. Na temelju ovih brojki, superautomobil je sposoban ubrzati do 351 km/h, dok će 100 km/h uhvatiti za samo 2,8 sekundi. Stražnji pogon povezan je sa sedamstupanjskim automatikom s dvostrukom spojkom.

image

Ferrari LaFerrari Spider

Ferrari

Lee se sastao s Ferrarijem kako bi izgladio stvari, i u tome je uspio. To se, naravno, nije dogodilo preko noći, ali Leejeva stalna podrška brendu je pomogla, te je konačno dobio svoju LaFerrari Apertu. Od objave navedenog članka je prošlo čak 5 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 16:34