STUDENTSKI PROJEKT 

Plod mašte studenata iz Škodine Akademije: ovo je Slavia, cool model koji će vjerojatno ostati samo koncept

Ispod poklopca ovog spidera se nalazi dobro poznati 1,5-litreni TSI motor snage 150 KS uparen sa 7-stupanjskim automatskim DSG mjenjačem.
Škoda Slavia
 Škoda

Tim studenata koji pohađaju Škodinu Akademiju završio je novi project koji, moramo priznati, izgleda jako cool. Riječ je o konceptu Slavia, koji je zapravo Scala bez krova. Prednji kraj pritom izgleda prilično slično, no pogled sa boka otkriva atraktivne linije ovog spider modela! Na stražnjem dijelu ističu se novi spojler, LED svjetla, osvjetljeni natpis modela koji bi se definitivno mogao naći na serijskim modelima u budućnosti. Kao inspiracija za ovakav oblik automobila poslužio je trkaći model Škoda 1100 OHC iz 1957. godine, a s modelom Slavia Škoda također obilježava 125. godišnjicu kompanije.

image
Škoda Slavia
Škoda

Oni oštrijeg oka primijetit će I neke detalje dobro poznate sa serijskih modela. Tako su 20-inčni naplaci preuzeti s Kodiaqa RS, dok je kočioni sustav posuđen s Octavije RS.

image
Škoda Slavia
Škoda

Što se tiče unutrašnjosti, najveća novost su nova Sparco sportska sjedala, dok oblik kontrolne ploče ne odstupa previše od onog u Scali (naravno, u najjačem paketu opreme s digitalnim kokpitom i velikim središnjim zaslonom). U odnosu na standardnu Scalu tu je i napredni glazbeni sustav sa subwooferom od 2,250 watta.

Ispod poklopca se nalazi dobro poznati 1,5-litreni TSI motor snage 150 KS uparen sa 7-stupanjskim automatskim DSG mjenjačem.

image
Škoda Slavia
Škoda

Ako vam je ovaj model cool i jedva čekate vidjeti serijsku izvedbu – imamo loše vijesti. Naime, ovaj koncept neće doživjeti serijsku proizvodnju – barem ako je suditi prema dosadašnjim projektima studenata Škoda Akademije…

image
Škoda Slavia
Škoda
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 17:08