VIDEO

Pogledajte kako je potopljeni BMW Z3 M Roadster nakon tretmana ponovo zablistao u punom sjaju

Osim svih dijelova koje je voda uništila, automobil je prekriven slojevima blata, mulja, i bilo čega što možete zamisliti

BMW M Roadster

 YouTube Screenshot

Među žrtvama uragana Ian u SAD je i ovaj rijetko klasik BMW M Roadster. Ne samo da ga je poplavio uragan, nego ga je tvrtka za spašavanje odlučila "parkirati" u jezeru iza svoje trgovine. Osim svih dijelova koje je voda uništila, automobil je prekriven slojevima blata, mulja, prljavštine i svega što možete zamisliti.

To ga čini savršenim automobilom za demonstraciju kako se i najprljaviji automobili mogu očistiti. Čini se da je poplavljeni BMW čudan izbor za pranje i čišćenje, ali postoje neke praktične prednosti čišćenja. Tvrtka koja je kupila BMW, J & J Auto Salvage, ne popravlja ga da bi ga vratila na cestu, već ga rastavlja.

Sve što se može spasiti bit će skinuto prije nego što ostatak lešine M Roadstera ode u drobilicu. Dijelovi koji se mogu spasiti bit će navedeni za prodaju.

Prvi korak je usisavanje i rastavljanje unutrašnjosti. Sve se vadi van i, ili će biti spašeno ili bačeno. Jedna stvar koju treba primijetiti su sve žice i elektronika rašireni po unutrašnjosti BMW-a, od kojih je većina bila potopljena dulje vrijeme. Voda i elektronika nisu dobra kombinacija, što je jedan od najvećih razloga uništenja poplavljenih automobila.

image

BMW M Roadster

YouTube Screenshot

Nevjerojatno je koliko se unutrašnjosti može spasiti, od konzole, sjedala, presvlaka, pa čak i nekih tepiha. Sve se pere, riba i suši kako bi bilo prezentirano. U međuvremenu, izvana se temeljito pere kako bi se uklonilo blato ili sol. To uključuje odjeljak motora, koji je opran kako bi se uklonila najveća prljavština.

Konačni rezultat nije ništa drugo do velika transformacija. Sa svime očišćenim i ponovno sastavljenim, BMW M Roadster gotovo izgleda spreman za vožnju. Boja se sjaji, a interijer je čist i naočit. S izuzetkom oštećenja prednjeg dijela, izgleda kao da je bio njegovan automobil.

image

BMW M Roadster

YouTube Screenshot

Nažalost, ovaj BMW M Roadster nikada više neće vidjeti cestu niti se okretati u brzim krugovima na stazi. Međutim, njegovi će dijelovi nastaviti živjeti, pomažući u popravku drugih BMW-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:23