VIDEO

Pogledajte najavu: Nadolazeći film ‘Ferrari‘ rasvjetlit će svu brutalnost motosporta iz 1950-ih

Radnja filma se fokusira na 1957. godinu, s prijetnjom bankrota nad tvrtkom koju su Ferrarijevi osnovali samo 10 godina ranije

‘Ferrari‘, najava

 YouTube Screenshot

S Adamom Driverom kao Enzom Ferrarijem i Penelope Cruz kao Laurom Ferrari u glavnim ulogama, prvi trailer za "Ferrari" redatelja Michaela Manna izbačen je gotovo bez dijaloga. Dramatična montaža prikazuje scene rastuće napetosti i činjenicu da svatko tko uđe u Ferrari mora biti u njemu kako bi pobijedio.

Unatoč tome što malo otkriva radnju, najava odlično stvara atmosferu za film. Sinopsis objašnjava da se radnja filma fokusira na 1957. godinu, s prijetnjom bankrota nad tvrtkom koju su Ferrarijevi osnovali samo 10 godina ranije.

Usklađujući se s neizvjesnošću njihovog profesionalnog života, obiteljski život također je oštećen gubitkom voljenog sina Dina i otkrićem drugog, rođenog izvan braka s Enzovom ljubavnicom Linom Lardi (Shailene Woodley).

U tom kontekstu, tvrtka odlučuje pokrenuti svoja vozila na ozloglašenoj cestovnoj utrci Mille Miglia. Film se temelji na knjizi "Enzo Ferrari - Čovjek i stroj", koju je napisao Brock Yates.

image

‘Ferrari‘, najava

YouTube Screenshot

Također glume Patrick Dempsey kao vozač Piero Taruffi, Jack O‘Connell kao Peter Collins, Sarah Gadon kao Linda Christian i Gabrial Leone kao Alfonso de Portago, kojemu je tragično pukla guma i sudario se, izgubivši život i odnijevši živote također devet gledatelja.

Ferrari i proizvođač guma bili su optuženi za ubojstvo iz nehaja nakon nesreće, no slučaj je na kraju odbačen, unatoč činjenici da je među poginulima bilo petero djece. Predviđen za debi na Venecijanskom filmskom festivalu, "Ferrari" će u kina stići 25. prosinca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:12