VIDEO

Pogledajte Nissan Skyline R34 GT-R na dynu s gotovo tri puta većom snagom od tvorničke

Riječ je o modelu koji predstavlja vrhunac Skyline linije i unatoč tome što je star dva desetljeća, pruža izvanredne performanse

Nissan Skyline R34 GT-R V-spec

 YouTube Screenshot

Ako ste ljubitelj japanskih automobila visokih performansi, velika je vjerojatnost da volite Nissan Skyline GT-R R34 generacije. Riječ je o modelu koji nedvojbeno predstavlja vrhunac Skyline linije i unatoč tome što je star dva desetljeća, još uvijek pruža izvanredne razine performansi. Stoga nije iznenađenje da su cijene modela R34 posljednjih godina vrtoglavo porasle.

To nas dovodi do ovog konkretnog bijelog Skylinea, opremljenog mnoštvom neotkrivenih modifikacija. Jedna mala značka otkriva da se radi o V-spec izvedbi, jednoj od poželjnijih varijanti koje je Nissan proizvodio.

Nissan R34 GT-R u to je vrijeme proizveden u vrtoglavom nizu varijanti. To uključuje modele poput V-spec, V-spec N1, V-spec II, V-spec II N1, M-spec, V-spec II Nur, M-spec Nur, Nismo S-tune, Nismo R-tune i ultimativni R34 od svih njih, Nismo Z-tune, ograničen na samo 20 primjeraka diljem svijeta.

Poput početnog modela Skyline GT-R-a, standardni V-spec model ima 2,6-litreni redni "šestak" s dva turba koji je reklamiran da proizvodi samo 276 KS i 392 Nm. Međutim, nije tajna da je automobil zapravo imao puno više snage od toga.

Ova posebna GT-R V-spec je nedavno stavljena na dyno test kako bi se vidjelo koliko zapravo snage ima. U konačnici je isporučio 690,9 KS na zamašnjaku, što ukazuje da sam motor ima više od 800 KS. To je nevjerojatna količina snage za automobil star 20 godina i samo dokazuje koliko je slavni RB26 moćan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 12:42