NEVJEROJATNA SREĆA

Pogledajte prisilno slijetanje sportskog zrakoplova na prometnu autocestu: Nitko nije stradao!

Avion se zakrenuo i otišao sa strane srećom bez dodirivanja bilo kojeg auta koji je tada vozio autocestom

Prinudno slijetanje

 Youtube screenshot

Jedan rekreativni zrakoplov suočen s kvarom i nemogućnošću dolaska do najbliže zračne luke morao je prisilno sletjeti. U tim slučajevima autoceste su jedno od najpovoljnijih mjesta za slijetanje premda uvijek postoje rizici.

Slijetanje s ovog nevjerojatnog videa dobro je prošlo za putnike, ako bi sudeći po snimci to bilo teško zaključiti

Situacija se dogodila 9. kolovoza u 12:30 u Kaliforniji (SAD) kada je mali rekreativni zrakoplov s pilotom Andrewom Choom za komandama usred leta doživio kvar motora i morao je prisilno sletjeti.

Suočen s tako pogibeljnom situacijom, Cho je analizirao sve mogućnosti i, vidjevši da je nemoguće doći do zračne luke, odlučio se za slijetanje na autocestu 91, u blizini mjesta Corona. To je bila najbolja alternativa, ali nije bilo lako jer je u to vrijeme autocesta bila najprometnija.

Unatoč prometu, a kako se vidi na snimci koju je snimila kamera iz automobila koji je bio malo ispred mjesta gdje se prinudno slijetanje dogodilo, pilot je uspio sletjeti bez sudara s bilo kojim vozilom. Međutim udar u tlo je bio jači od idealnog, zbog čega je izgubio kontrolu i u manevru je slomio jedno krilo.

Zbog toga se avion zakrenuo i otišao sa strane i to srećom bez dodirivanja bilo kojeg automobila koji je tada vozio autocestom.

Unatoč tome, udar je uzrokovao izlijevanje velike količine goriva koja je, u kombinaciji s iskricama trupa koje se vuku po asfaltu, uzrokovala trenutnu deflagracija koja je sigurno uplašila vozače.

Unatoč spektakularnoj prirodi događaja, sreća je htjela da u cijelom incidentu ne bude niti jedne ozlijeđene osobe: i Chow i njegov suputnik napustili su avion vlastitom nogom i nitko od putnika u vozilima nije zadobio ozljede.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 00:58