NEUNIŠTIV

Pogledajte video: Ovaj Land Rover Defender 110 je prešao milijun kilometara i vozi svaki dan

Defender vozi, međutim protijek vremena i puno korištenje mogu se vidjeti na njegovom općem stanju

Land Rover iz Konga

 Youtube screenshot

Modeli Land Rover, posebno oni klasični, oduvijek su bili na glasu kao vrlo robusna, otporna i izdržljiva terenska vozila. Još jedan primjer: ovaj Land Rover Defender 110 ima milijun prijeđenih kilometara i u pogonu je svaki dan.

YouTube kanal Passy donosi priču o Land Roveru Defenderu iz 1994. godine, iz Konga. Gledajući na klaster instrumenata, brojač kilometara pokazuje na nešto više od 100.000 kilometara, ali u videu je rečeno kako je brojač u stvarnosti okrenuo tu brojku više od 10 puta.

Defender vozi, međutim protijek vremena i puno korištenje mogu se vidjeti na njegovom općem stanju.

Terenac koji je izvorno bio bijele boje sada izgleda jako loše, toliko je potrošen da na sjedalima gotovo više da i nema presvlaka, kablovi vire ispod nadzorne ploče, a ima i dosta rupa na karoseriji.

Zanimljiva je metoda pokretanja motora: Defenderu nedostaje starter i da biste ga pokrenuli morate pritisnuti prekidač ispod nadzorne ploče, izvorno korišten za aktiviranje funkcije sjedala, ali koji se sada koristi za aktiviranje sustava paljenja motora, a auto se mora pogurati.

Motor ispod poklopca je 300 Tdi od 2,5 litre koji razvija 115 KS i 264 Nm okretnog momenta, proizvod koji se već u to vrijeme hvalio pouzdanošću i otpornošću. I čini se da u Land Roveru nisu pogriješili. Međutim, postoje neki upečatljivi elementi, poput odsutnosti poklopca na radijatoru, improviziranog ispušnog sustava pomoću crijeva koje izlazi iz jednog od lukova kotača i sličnih "uradi sam" preinaka...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:06