KAKVA KREACIJA

Pogledajte video: YouTuberi ugradili tenkovske gusjenice na Teslu Model 3, no hoće li voziti?

Prema Electreku, projekt je trajao četiri tjedna, no "radilo se danonoćno", i najviše posla bilo je usredotočeno na gusjenice

Tesla Model 3 s gusjenicama

 YouTube Screenshot

Njemački YouTube kanal The Real Life Guys poznat je po nekim ludim kreacijama poput podmornice s kadom i nevjerojatnih terenskih invalidskih kolica, no najnoviji projekt, kojeg je financiralo internetsko tržište rabljenih automobila Autohero, je Tesla Model 3 s ogromnim tenkovskim gusjenicama od gotovo šest tona.

Prema Electreku, projekt je trajao četiri tjedna, no "radilo se danonoćno", i najviše posla bilo je usredotočeno na divovske gusjenice.

Prvo je trebalo izgraditi platformu za podizanje Modela 3 kako bi spojili gusjenice. "Gusjenice su super visoke", rekao je jedan od članova projekta. "Neće biti lako pričvrstiti Teslu na njih".

image

Tesla Model 3 s gusjenicama

YouTube Screenshot

Vidjeli smo već mnogo prerada ovakvog tipa, no nikada do sada Teslu. I zaista, jedan siguran način da Teslu učinite cool je dodavanje gusjenica koje će EV pretvoriti u čudovište koje ide bilo gdje.

S razmakom od tla 80 od centimetara, mogli biste otići u divljinu i brinuti jedino da je stanica za punjenje blizu. Međutim, teški dodaci sigurno znatno smanjuju domet.

image

Tesla Model 3 s gusjenicama

YouTube Screenshot

Još jedna zanimljivost koju su YouTuberi napravili je to što su se dobro našalili sa svojim prijateljom. Naime, Tesla s kojom su radili gotovo je identična njegovoj Tesli, pa su ga, kada su otkrili vozilo na završetku, uvjerili da je riječ o njegovoj Tesli.

Nije rečeno ni riječi o ukupnom trošku, ali između ogromnih gusjenica, 12 opruga i svega ostaloga, pretpostavljamo da ovo nije projekt za prosječni džep i vjerojatno nikad neće postati mainstream prerada...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. prosinac 2023 02:05