cijena popravka

Pokušao rukama podići parkirnu rampu koja nije radila kako bi ušao u garažu: Stigao mu račun od 2000 eura

Postoji crveni natpis "ne diraj" na rampi, ali kao što vozač s kaznom kaže, odgovornost je tvrtke osigurati da njihova oprema ispravno radi

Screenshot incidenta

 Twitter Screenshot

Ako ste ikada razmišljali o ručnom podizanju rampe na parkinzima, ova priča će vam sigurno promijeniti mišljenje. Čovjek je u Kanadi dobio kaznu od 2900 kanadskih dolara (2000 eura), jer je navodno oštetio krak vrata, iako on poriče da je to učinio, jer ionako nije radila.

Incident se dogodio na parkiralištu Precise ParkLink u trgovačkom centru City Square u Vancouveru 11. ožujka. Kako je izvijestio Global News, Philipp Postrehovsky vodio je svoju djecu na tjedni sat gimnastike, ali automatska vrata na parkingu se nisu otvorila.

Nakon što nitko nije odgovarao na tipku za pomoć, nakupila se kolona automobila iza njega. Postrehovsky je doslovno uzeo stvari u svoje ruke i pokušao sam podići vrata. Pokušaj je ocijenjen neuspješnim pa se vratio do automobila i pričekao da stigne osiguranje i konačno otvori vrata.

Otprilike tjedan dana kasnije i dok je vjerojatno već zaboravio sve o incidentu, Postrehovsky je primio pismo u kojem ga se optužuje za "vandaliziranje/oštećivanje" kraka eampe i od njega se traži da plati 2904 kanadskih dolara za popravke. Nadalje, iz tvrtke Precise ParkLink Inc. poručili su da će, ako Postrehovsky ne plati, razmotriti mogućnost da se njegovo vozilo odvuče s parkirališta ili mu čak zabrani ulazak na određene prostore.

Govoreći za Global News, Postrehovsky je rekao da nije prouzročio štetu na ruci vrata koja se činila ispravnom kad je osiguranje stiglo. Naprotiv, Precise ParkLink kaže da imaju fotografije i video snimke na kojima se vidi kako netko "oštećuje opremu", ali su odbili objaviti bilo kakve dokaze iz "razloga privatnosti".

Postoji crveni natpis "ne diraj" na ruci vrata, ali kao što vozač s kaznom kaže, odgovornost je tvrtke osigurati da njihova oprema ispravno radi. Tko je u pravu?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 11:33