pijani rade kaos

Policajci iz pakla: Napili se, sudarili se i razbili patrolne aute pa pobjegli s mjesta nesreće

Biti će izbačeni iz službe: ugrozili su javnost u vozilima koje im je zajednica povjerila kao simbol zaštite

Razbijen policijski auto

 youtube screenshot

Priča iz Sjedinjenih Država: u dva nepovezana nedavna incidenta, dva su se policajca sudarila patrolnim vozilima dok su vozili pod utjecajem alkohola. Jedan se dogodio na Floridi gdje se policajac koji nije bio na dužnosti patrolnim autom zabio u prazno parkirano vozilo.

U drugom incidentu, policajac koji nije bio na dužnosti, također u označenom patrolnom automobilu, zabio se u stražnji kraj drugog vozila u prometu, prije nego što je pobjegao s mjesta događaja. Obojica su ubrzo nakon toga uhićena.

U prvom incidentu, policajac iz Miamija Leopold Lewis (42) zabio se policijskim automobilom u parkirani automobil dok nije bio na dužnosti, ali je bio pijan.

Lewis je napustio mjesto nesreće prije nego što je uhićen i sada se suočava s optužbama za napuštanje mjesta nesreće, vožnju u pijanom stanju i oštećenje imovine.

"Ovaj je policajac ugrozio javnost u vozilu koji mu je zajednica povjerila kao simbola zaštite", rekao je šef policije Miamija Alfredo Ramirez u izjavi za Local 10 News.

image

Policijska svjetla, ilustracija

Profimedia

“Neću tolerirati da bilo koji predstavnik policijske uprave Miami-Dade ugrozi povjerenje zajednice."

U drugom incidentu, 36-godišnji Doug Rutoskey stražnjim krajem se zabio u automobil drugog vozača dok je bio pod utjecajem alkohola.

Slično nesreći na Floridi, Rutoskey je vozio svoj patrolni auto i nakon nesreće pobjegao s mjesta događaja. Zaustavio se tek nakon što je patrolnim vozilom udario u građevinsku rampu.

Rutoskey je optužen za napuštanje mjesta nesreće, upravljanje vozilom s alkoholom u krvi dovodeći u opasnost sebe i još jednu osobu. Nakon hapšenja je pušten da se brani sa slobode.

“Bio u šoku; Nisam ni znao što se događa, rekao je čovjek koji je bio u udarenom vozilu, Roger Mason za WRTV. “Čak sam i jutros, nakon svega, bio u šoku. Ne mogu vjerovati da se ovo dogodilo.”

Nažalost, ovakvi incidenti nisu neuobičajeni. Dana 16. studenog, još jedan policajac izvan dužnosti, 21-godišnji Peter Fekkes iz odjela metropolitanske policije Indianapolisa dobio poziv na sud zbog optužbi za vožnju pod utjecajem. Fekkes je stavljen na administrativni dopust nakon što je patrola autoceste u Ohiju pronašla otvorenu posudu s alkoholom u njegovom slupanom Jeepu, javlja FOX59.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:15